Μπορεί η συγκεκριμένη απόφαση να ήταν αναμενόμενη, αλλά την Παρασκευή έσκασε η… βόμβα του αποκλεισμού της Ρεάλ Μαδρίτης από το Κύπελλο Ισπανίας.

Οι Μαδριλένοι τέθηκαν οριστικά εκτός “Copa del Rey“, “πληρώνοντας” την αντικανονική συμμετοχή του Ντένις Τσερίσεφ στο ματς με την Κάντιθ.Η αντίπαλος της βασίλισσας έκανε την αναμενόμενη ένσταση και πήρε την πρόκριση στα χαρτιά, με την Ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να… πετά εκτός θεσμού -βάση νόμου- τους “μερένγxες”.

Απ’ την μεριά της, η Ρεάλ θα καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης, διεκδικώντας την ανατροπή της, κάτι που όμως δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες.

Tα δύο κύρια επιχειρήματα των Galacticos ήταν η έλλειψη προσωπικής παρατήρησης στον ποδοσφαιριστή, όταν εκείνος έπαιζε ακόμη ως δανεικός στη Βιγιαρεάλ, με την οποία την περσινή σεζόν «μάζεψε» τρεις κίτρινες κάρτες στο Κύπελλο, αλλά και η ακύρωση όλων των καρτών μετά τους τρεις πρώτους γύρους του Copa del Rey.

Η Ρεάλ φυσικά, έχει το δικαίωμα αλλά και το χρόνο για να προσφύγει κατά της απόφασης της επιτροπής σε πρώτη φάση, αλλά και του διοικητικού δικαστηρίου του αθλητισμού στη συνέχεια. Ο πρόεδρος της ομάδας με τη σειρά του, Φλορεντίνο Πέρεθ, σε δηλώσεις του την Πέμπτη (03/12) ανέφερε πως θα εξαντλήσουν όλες τις νομικές δυνατότητες. Οι δύο δικηγόροι της ομάδας εξετάζουν όλα τα έγγραφα αλλά και τα αρχεία της ομοσπονδίας και ψάχνουν οποιοδήποτε «παραθυράκι» θα μπορούσε να σώσει την ομάδα.