Ο Παναθηναϊκός έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θέλει να ηγηθεί τον πάγκο της ομάδας, ωστόσο για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να ξεπεραστούν και κάποια εμπόδια.

Η είδηση πως ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να αναλάβει τον πάγκο της ομάδας, ο άλλοτε παίκτης της, Όντετ Κάτας, προέκυψε τις τελευταίες ημέρες από το Ισραήλ και ΜΜΕ που αποκάλυψαν το «πράσινο» ενδιαφέρον.

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός ψάχτηκε για προπονητή μίας χρήσης (δηλαδή μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν), υπήρξαν πολλά ονόματα Ελλήνων και ξένων, ωστόσο μόνο δύο υποθέσεις προχώρησαν, αλλά «κόλλησαν» για πολλούς και διάφορους λόγους.

Κάπου εκεί, στο «τραπέζι» των συζητήσεων έπεσε και το όνομα του άλλοτε Ισραηλινού γκαρντ, που κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη το 2000, κόντρα στην αγαπημένη του Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Όντετ Κάτας που εγκατέλειψε το μπάσκετ σε ηλικία 30 ετών λόγω των πολλών τραυματισμών, αυτή τη στιγμή έχει το πλήρες πακέτο για να διαδεχθεί τον Γιώργο Βόβορα στον «πράσινο» πάγκο και όταν λέμε πλήρες πακέτο εννοούμε τα παρακάτω.

Ο Κάτας θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του και ο Παναθηναϊκός του δίνει το πλεονέκτημα να δουλέψει στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρωλίγκα άσχετα με την πορεία που διανύει φέτος το «τριφύλλι», είναι κορυφαία ευκαιρία για να δείξει ένας νέος και ανερχόμενος προπονητής τα διαπιστευτήριά του και αυτό θα πράξει, αν εν τέλει προκύψει «γάμος» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Επίσης ο Ισραηλινός, σαν παίκτης μπορεί να γνώρισε άλλο Παναθηναϊκό (των επιτυχιών), ωστόσο γνωρίζει καλά την ομάδα, την ιδιοσυγκρασία της, ενώ κάνει και το απαραίτητο «γκελ» στον κόσμο, που η αλήθεια είναι πως με όσα ονόματα βγήκαν στο προσκήνιο για τη διάδοχη κατάσταση, με κανένα δεν πείστηκε.

Ωστόσο για προχωρήσει η συνεργασία ανάμεσα σε Κάτας και Παναθηναϊκό, πρέπει να καμφθούν και διάφορα εμπόδια που προκύπτουν. Ο Κάτας ανήκει στην Χάποελ Ιερουσαλήμ, έχει συμβόλαιο που «τρέχει» με την ομάδα, η οποία για να τον αποδεσμεύσει επιθυμεί να λάβει αποζημίωση.

Το πρόβλημα της αποζημίωσης μπορεί παλαιότερα να ήταν μηδαμινό και να λυνόταν άμεσα, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι «πράσινοι» δεν έχουν την πολυτέλεια να κυκλοφορούν με «χοντρό πορτοφόλι» στην μπασκετική αγορά.

Αποζημίωση τούτη τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν δύναται να δώσει στη Χάποελ και παρά τη συμφωνία που υπάρχει με την πλευρά του Κάτας, η υπόθεση δείχνει να έχει κολλήσει. Το πως θα καταλήξει η υπόθεση αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, ωστόσο η επιθυμία του Κάτας να έρθει στον Παναθηναϊκό, τον έχει κάνει να έχει δραστηριοποιηθεί και να έχει αναλάβει ο ίδιος τις συζητήσεις με τη διοίκηση της Χάποελ, ώστε να βρεθεί η «χρυσή» τομή και να αποδεσμευτεί, συζητήσεις οι οποίες με όσα βγάζουν προς τα έξω τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δείχνουν να έχουν θετική έμβαση για την ώρα.

Από εκεί και πέρα, ο Κάτας αν όντως ξεπεράσει το εμπόδιο της Χάποελ, στον Παναθηναϊκό θα βρει ένα σύνολο παικτών, οι οποίοι πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις μέσα στη σεζόν που διανύουμε, δεν έχει αποδώσει στο maximum των δυνατοτήτων.

Οι «πράσινοι» δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγές στο ροστερ για λόγους οικονομικούς και ο Κάτας θα προσπαθήσει να «τρέξει» την ομάδα ως έχει. Αυτό που πρέπει να κάνει πρωτίστως, είναι να περάσει στους παίκτες του τη νοοτροπία του νικητή και να τους δώσει ερεθίσματα για να ανεβάσουν την απόδοσή τους, ειδικά σε παίκτες όπως για παράδειγμα οι Φόστερ και Σαντ-Ρος, οι οποίοι ως τώρα έχουν κινηθεί σε «ρηχά» νερά και έχουν προσθέσει προβληματισμούς σε διοίκηση και κόσμο.