Δεν ξεκίνησε καθόλου καλά η νέα χρονιά για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Η ομάδα «πνίγηκε» στο Λαύριο γνώρισε την πρώτη εντός έδρας απώλεια και το αποτέλεσμα έφερε «εκρήξεις» και μεγάλη εσωτερική κρίση.

Ας τα πάρουμε όμως απ’ την αρχή. Ο Γιώργος Βόβορας επιλέχθηκε να αναλάβει ως πρώτος προπονητής βάσει της παρουσίας του στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Ενέργεια που καλώς επιλέχθηκε αλλά έπρεπε να υπήρχαν και οι βάσεις για να στηριχθεί όλο αυτό το νέο εγχείρημα.

Ο Έλληνας προπονητής βγήκε μπροστά, έβαλε το κεφάλι του στη «λαιμητόμο», καθώς με το πετσοκομμένο μπάτζετ και χωρίς διοικητική (και ουσιαστική) στήριξη, όλοι γνώριζαν πως όταν έρθει η ώρα της κρίσης, θα ήταν ο πρώτος που θα καλούνταν να περάσει από το «ταμείο».

Ο Παναθηναϊκός φέτος ουσιαστικά δεν πήγαινε για τίποτα στις εκτός συνόρων διοργανώσεις, το βλέπαμε, το γνωρίζαμε και όλοι συμβιβαστήκαμε. Αντίθετα στα εντός συνόρων, η κατάσταση δεν θα αλλάξει σχετικά με την κατάκτηση τίτλων καθώς πέρα από τον Παναθηναϊκό και λίγο την ΑΕΚ ουσιαστικά πρωταθλητισμό δεν κάνει κανένας άλλος. Άρα το πρωτάθλημα και το κύπελλο, το ‘χεις κατά το ήμισυ δεδομένο.

Έλα όμως που αυτοί οι δύο τίτλοι δεν προσφέρονται για κριτική και ανάλυση των πλάνων, καθώς με την εικόνα που υπάρχει από το ελληνικό πρωτάθλημα, όσοι παρακολουθούν θα έχουν διαπιστώσει πως το επίπεδο είναι μεν τίμιο… αλλά φτωχό.

Από κει και πέρα ο Γιώργος Βόβορας χωρίς όπως προαναφέραμε στήριξη οικονομική και ηθική, ήταν καταδικασμένος να αποτύχει και να «πνιγεί» από την πίεση και το βάρος που υπάρχει όταν κάποιος καλείται να διαχειριστεί τον πάγκο του Παναθηναϊκού από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μετά.

Τρανά παραδείγματα οι επιλογές και η εικόνα που έδειχνε η ομάδα επί των ημερών των Ιβάνοβιτς, Πασκουάλ και Πιτίνο. Ανθρώπων με πολλά «παράσημα» στο άθλημα και μπαρουτοκαπνισμένους πάγκους ομάδων. Δεν βάζω στην κουβέντα την παρουσία του Τζόρτζεβιτς καθώς εξ’ αρχής αποδείχθηκε λανθασμένη.

Από κει και πέρα ο κατά τα άλλα συμπαθής Γιώργος Βόβορας δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Η οποία δεν ήταν και ιδιαίτερα καλή ειδικά μετά τις συντριβές στην Ευρωλίγκα από ομάδες κατωτέρου επιπέδου και ηθικού βάρους από τον Παναθηναϊκό.

Η επόμενη ημέρα ουδείς γνωρίζει πως μπορεί να βρει το «τριφύλλι», ωστόσο η επιλογή του Μανωλόπουλου που παίζει ως φαβορί, δεν ενδείκνυται και η πλέον συμφέρουσα για το τμήμα τούτη τη στιγμή. Μπορεί να αποδειχθεί το αντίθετο, ωστόσο με το άκουσμα της είδησης, η πρώτη εντύπωση που προκάλεσε δεν ήταν και η καλύτερη.

Καλή τύχη στον Γιώργο Βόβορα σε ότι και αν κάνει στην καριέρα του και μακάρι οι δρόμοι τόσο του συλλόγου, όσο και του ιδίου να ξανασυναντηθούν, αφού το timing στην παρούσα συνθήκη δεν το επέτρεψε, ώστε να αναδειχθούν και ο Παναθηναϊκός, αλλά και οι προπονητικές ικανότητες του προπονητή.