Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Google, οι υπηρεσίες Gmail, Docs και Google Photos σκοπεύουν να φέρουν κάποιες αλλαγές. Σε μία προσπάθεια εκκαθάρισης του αχρησιμοποίητου χώρου αποθήκευσης της, η εταιρεία ενημερώνει τη πολιτική της για τη διαγραφή δεδομένων των χρηστών, από τις προαναφερθέντες υπηρεσίες και τις πιο δημοφιλείς των λογαριασμών, που βρίσκονται σε αδράνεια για περισσότερο απο δύο χρόνια, κάτι το οποίο έχει σημειωθεί και στον ιστότοπο βοήθειας της Google.

Από την 1η Ιουνίου 2021, η εταιρεία θα θεσπίσει μια νέα πολιτική σχετικά με την αποθήκευση σε πολλές από τις υπηρεσίες της. Από την 1η Ιουνίου 2023, θα διαγράφει δεδομένα από το Drive, τα Έγγραφα, τα Φύλλα, τις Παρουσιάσεις, το Jamboard, το Gmail, τις Φωτογραφίες, τα Σχέδια, τις Φόρμες και τους Ιστότοπους εάν είναι ανενεργά για δύο χρόνια.

Ωστόσο, η Google εξηγεί πως χρήστες που δε θέλουν να χάσουν τα δεδομένα τους, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εκάστοτε υπηρεσία που είναι συνδεδεμένη με τον αντίστοιχο λογαριασμό είτε μέσα απο εφαρμογή συσκευής είτε απο τον φυλλομετρητή ώστε να τη κρατήσει ενεργή. Επιπρόσθετα, εξηγεί ότι αυτή αλλαγή δεν θα εφαρμοστεί σε χρήστες του Google One, οι οποίοι πληρώνουν μηνιαία συνδρομή καθώς επίσης ούτε στο Google Workspace (GSuite για επιχειρήσεις), GSuite για εκπαίδευση, αλλά ούτε και στο GSuite για μη κερδοσκοπικό σκοπό.

Πηγή: https://threepixelslab.gr/internet/88248/google-storage-policy/