Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς, βλέποντας τη σχετική διαφήμιση για τον νέο κύκλο του “Game Of Thrones” είναι ο νεκρός ζωντανός, μάλλον, Τζον Σνόου. Στο μόλις 41 δευτερολέπτων teaser γίνεται μια αναδρομή στα γεγονότα των προηγούμενων κύκλων, που μας… συντροφεύουν τον Απρίλιο. Ξέρετε, είναι πακέτο πια με το Πάσχα. Η φωνή που ακούγεται στην αρχή προέρχεται από τον Μαξ φον Σίντοβ,  τον οδηγό του Μπράιαν Σταρκ στην περιπέτεια του βόρεια του Τείχους, ο οποίος θα δώσει άλλο αέρα στο κοράκι με τα τρία μάτια… Ακούγεται η φωνή του γερακιού.

Βλέπουμε. Ακούμε. Θυμόμαστε. Το παρελθόν έχει ήδη γραφτεί. Το μελάνι είναι ακόμη υγρό.

Ότι ακολουθεί είναι ένα μοντάζ των σκηνών πόνου της σειράς από την αρχή της. SPOILER ALERT.

 

rthrhr

 

Η δολοφονία του Τζον Σνόου, ο αποκεφαλισμός του Νέντ Σταρκ, ο Κόκκινος Γάμος, η δηλητηρίαση του Τζόφρι (αυτό είναι χαρά όχι πόνος), η τύφλωση της Άρια, το κομμένο χέρι του Τζέιμι. Τίποτα δεν είναι σίγουρο πια, αφού η σειρά έχει περάσει προ πολλού τα βιβλία του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν.Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι οτι τα σενάρια που θα ακουστούν μέχρι τον Απρίλιο θα είναι αρκετά. Εσείς κλείστε τα αυτιά σας και κάντε υπομονή. Αυτά από μένα.

 

 

Ε, ε, έρχεται!!!

Ζει ο Τζον Σνόου; Δε ζει; Η φρενίτιδα συνεχίζεται για τον επερχόμενο 6ο κύκλο της σειράς «Game of Thrones» και οι όπου γης τρελαμένοι αδημονούν! To teaser, που κυκλοφόρησε πάντως, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δίνει κάποια ξεκάθαρη απάντηση στους φανατικούς του είδους, πέρα από το ότι μας «ξαναψήνει» και μας βάζει στο κλίμα για την επιστροφή της σειράς στις οθόνες τον ερχόμενο Απρίλη. Όχι μόνο στο ερώτημα αν ο «μπάσταρδος» γιος του Νεντ Σταρκ ζει, δεν μπορούμε να απαντήσουμε με ασφάλεια, αλλά και στο κατά πόσο ο 6ος κύκλος θα αποδειχτεί ένα συνολικό «prequel» της δημοφιλούς σειράς.

Όπως και να’ χει, Got..άδες του κόσμου ενωθείτε! Η στιγμή φτάνει, 4,5 μηνάκια έμειναν. Κάντε υποθέσεις, δώστε προβλέψεις, μαντέψτε τι θα κάνει ο παμπόνηρος Τύριον, τι θα «μαγειρέψει» ο ραδιούργος Μικροδάκτυλος, ποιες αποφάσεις θα πάρει η μέλλουσα, κατά το πεπρωμένο, Βασίλισσα του Θρόνου και μάνα των Δράκων Καλίσι. Κρατήστε πάντως μικρό καλάθι. Γιατί η αναδρομή στο παρελθόν μπορεί να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις, ώστε να υπάρξει και μια πιο κατανοητή συνέχεια, στην οποία θα βλέπουμε τους παραπάνω -και όχι μόνο- ήρωες να δρουν.

Προσωπική μου αίσθηση; Οι δημιουργοί το πάνε πολύ καλά, μας κρατούν στην τσίτα και δε μας δίνουν στο πιάτο τίποτα πέρα από ενδεχόμενα, ουσιαστικά. Γνώμη μου; Δεν πρέπει να κουράσει η σειρά. Μας αρέσει, μας ιντριγκάρει, γουστάρουμε πολύ, ενώ καιγόμαστε να περιμένουμε να δούμε ένα επεισόδιο ή να τα παρακολουθήσουμε συγκεντρωτικά με το πέρας της όποιας σεζόν. Τέσσερα χρόνια προβολής όμως είναι ήδη πολλά και μακάρι η παραγωγή να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο.

Είναι από τις λίγες φορές πάντως που, κάτι καθόλα εμπορικό, μπορεί να καταστεί τόσο «απαραίτητο» για την προσωπική ψυχαγωγία. Γι’ αυτό μέσα σε όλα, ένα έχω να πω για τον 6ο κύκλο της «μαγικής» σειράς: Ε, ε, έρχεται!!!

 

Επιμέλεια : Γιάννης Τσεντούρος, Νίκος Πολιουδάκης