Ο Παναθηναϊκός ΠΡΕΠΕΙ και χρειάζεται τέτοιες νίκες για ψυχολογικούς και όχι μόνο λόγους.
Το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά πολύπλοκο σε όλους τους τομείς για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Το οικοδόμημα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την αρχή σε όλες τις βάσεις της και από εκεί που ήσουν με το πόδι στο γκάζι, αναγκαστικά η ομάδα έπρεπε να τραβήξει χειρόφρενο.

Οι διοικητικές παλινωδίες, η αβεβαιότητα μετά την οπισθοχώρηση του ιδιοκτήτη, αλλά και οι τραγικές συνέπειες που βγήκαν στην επιφάνεια λόγω της πανδημίας, δημιούργησαν μια ομάδα, κατά τα λεγόμενα, δεύτερης ταχύτητας.

Μαζί με όλα τα παραπάνω αν βάλουμε στην εξίσωση τους παίκτες «λαχεία» που αποκτήθηκαν αλλά και την αποχώρηση του ηγέτη τα τελευταία χρόνια Νικ Καλάθη, συν τα άσχημα αποτελέσματα στο νεοσύστατο σούπερ καπ, έκαναν τον κόσμο να πιστέψει πως η ομάδα τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα θα είναι όπως λέμε «πολλά με λίγα».

Κόντρα σε όλα λοιπόν, συν τις απουσίες βασικών παικτών αλλά και την ταλαιπωρία στο ταξίδι για τη Μόσχα, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να προσαρμοστεί στις συνθήκες και να κάνει ένα καλό ξεκίνημα κόντρα σε μια «λαβωμένη» αλλά πάντα επικίνδυνη Χίμκι.

Η εικόνα της ομάδας από το πρώτο τζάμπολ έδειχνε πως οι Ρώσοι θα έχουν δύσκολο βράδυ, ωστόσο ουδείς περίμενε, το «τριφύλλι» να φύγει με την «ταμπέλα» του νικητή από το γήπεδο.
Ο Γιώργος Βόβορας, έδειξε στα πρώτα του δείγματα ως πρώτος κόουτς να είναι αρκετά διαβασμένος, πήρε το 101% από τους παίκτες του και έδωσε το πρώτο «κανονάκι» στην ομάδα του. Πολύ χρήσιμο, καθώς η αρχή σε τέτοιες διοργανώσεις είναι το παν και ο Βόβορας, αλλά και όλο το τιμ, αυτή τη στιγμή δικαιούνται να πανηγυρίζουν.

Η ομάδα μέσα από τέτοιες εμφανίσεις και νίκες θα αποκτήσει ψυχολογία που είναι το πρώτο στοιχείο για να επιτύχει στους στόχους που έχει θέσει, ενώ αν έρθουν και μελλοντικά τέτοια αποτελέσματα θα κάνουν και τον αντίπαλο να σε υπολογίζει περισσότερο.

Την έδρα της Χίμκι το «τριφύλλι» δεν την είχε αλώσει και με άλλες ομάδες πιο ποιοτικές και ακριβές στο παρελθόν, ωστόσο να που ο χαμηλός ποιοτικά Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη «ζημιά» στη σεζόν. Προσωπικά εκτιμώ, πως αν η Χίμκι παρουσιαστεί πλήρης και δυναμική και στη συνέχεια, θα κάνει αρκετές «ζημιές» σε ομάδες της πρώτης «ταχύτητας» στο θεσμό.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός πλέον, καλείται να χαμηλώσει τη μπάλα να παίξει «set» παιχνίδι και να παρουσιαστεί καλύτερος στο μέλλον, εφόσον ενσωματωθούν πλήρως και οι τραυματίες που έλειψαν από την πρώτη «μάχη».

Παράλληλα και οι παίκτες σε συνεργασία και με το τεχνικό τιμ θα πρέπει να μπολιαστούν με την νοοτροπία του στυλ «θα ματώσεις για να με κερδίσεις» ενώ θα πρέπει να βάλουν στο μυαλό τους, ότι η φανέλα που τους δόθηκε η ευκαιρία να φορούν, είναι πάρα πολύ βαριά, ζυγίζει τόνους το σήμα και μόνο, ώστε να φτάσουν και σε επόμενες επιτυχίες έστω και αν ο κόσμος δεν μπορέσει να τους χειροκροτήσει στο ΟΑΚΑ τη φετινή σεζόν.