Λε Μπρον Τζέημς ή Στέφεν Κάρι; Το ερώτημα που κυριαρχεί στους λάτρεις του NBA από τη περσινή σεζόν; Το μόνο τους κοινό η καταγωγή. Και οι δύο κατάγονται από το Άκρον του Οχάιο. Ο Στέφεν γεννήθηκε στη… πατρίδα του Τζέημς όταν ο πατέρας του έπαιζε εκεί για λογαριασμό των τοπικών Κλίβελαντ Καβαλίερς. Κατά τα άλλα πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς αθλητές και ανθρώπους. Άλλη ιδιοσυγκρασία, σωματοδομή και μπασκετικά προσόντα. Δεν παύουν να είναι όμως οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος τα τελευταία δυο χρόνια αφού πέρυσι χτυπήθηκαν στους τελικούς, ενώ και φέτος όλοι ψάχνουν την ομάδα που θα σπάσει αυτό το δίπολο!!

Ο γκαρντ των Γκόλντεν Στέητ Γουόριορς έκανε το “ξεπέταγμα” τα τελευταία χρόνια. Παίκτης χωρίς ιδιαίτερα σωματικά χαρίσματα αλλά με ανεπτυγμένα πνευματικά. Φοβερή αντίληψη χώρου, ιδανικός… σερβιτόρος για τους συμπαίκτες του, με το κύριο όπλο του να είναι το “φονικό” σουτ του από μέση και μακρινή απόσταση. Ελεύθερος, υπό πίεση, στημένος, μετά από ντρίπλα ή με άσχημη κλίση στο σώμα του, θα τιμωρήσει κάθε περιφερειακή άμυνα.

Ο “Βασιλιάς” Λε Μπρον Τζέημς αποτελεί τον… φυσικό διάδοχο των Τζόρνταν και Μπράιαντ στον “θρόνο” του κορυφαίου. Με δυο δαχτυλίδια πρωταθλητή στην κατοχή του με τους Μαϊάμι Χιτ, πασχίζει από πέρσι να τα κάνει τρία με την αγαπημένη ομάδα της γενέτειρας του, Κλίβελαντ. 4 φορές πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, 11 φορές all star και 5 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα του NBA, είναι μερικά από τα “παράσημα” του. Μπορεί να επιτεθεί από μακρινή και κοντινή απόσταση και να επιτεθεί/αμυνθεί σε κάθε μια από τις 5 θέσεις, αν και στο δελτίο του αναγράφεται ως πάουερ φόργουορντ.

Αποτελούν φυσικοί ηγέτες των δυο καλύτερων ομάδων στην Ανατολική και Δυτική Περιφέρεια και ομολογουμένως σε κάθε αναμέτρηση χαρίζουν πολλά χάι λάιτς. Ας δούμε μια συλλογή από αυτά για τη χρονιά που πέρασε…