Μπορεί οι φίλοι του Πανιωνίου να έχουν εξαιρετικές σχέσεις με αυτούς της Κρίσταλ Πάλλας, όμως η φετινή πορεία του “Ιστορικού” θυμίζει το “θαύμα” μιας άλλης ομάδας-έκπληξης της φετινής Premier League και αυτή δεν είναι άλλη απ΄την Λέστερ. Απ΄ότι φαίνεται ο Άγγλος Μαρκ Ρόμπινς που πέρασε απ’τους δύο συλλόγους δεν είναι ο μόνος που τους ενώνει, τουλάχιστον όχι για την τρέχουσα περίοδο.

Τι και αν οι “πάνθηρες” και οι “αλεπούδες” ήταν μέσα στα σενάρια υποβιβασμού τον Αύγουστο; Διέψευσαν τους πάντες πανηγυρικά, αποτελώντας τις ευχάριστες εκπλήξεις της Superleague και της Premier League αντίστοιχα. Ναι έχουν να κατακτήσουν τίτλο πάνω από 15 χρόνια, αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να κάνουν… πρωταθλητισμό!

Τόσο οι “‘Αγγλοι” όσο και οι “Νεοσμυρνιώτες” φιγουράρουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ανάμεσα σε συλλόγους με τεράστια budget, θυμίζοντάς μας πως το μυστικό της επιτυχίας στο ποδόσφαιρο δεν κρύβεται μόνο πίσω απ΄τα χρήματα και τα παχυλά συμβόλαια.

144390345150
“Πλατεία”… ευρωπαϊκών προδιαγραφών!

Μπορεί η προηγούμενη χρονιά να ήταν αγχωτική και για τους δύο καθώς έπρεπε να… μπει ο Μάιος για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, φέτος όμως οι πορείες τους εκτός από παράλληλες είναι και 180 μοίρες αντίστροφες με πέρσι καθώς κάνουν μέχρι και Ευρωπαϊκά όνειρα!

Μπακασέτας όπως Βάρντι…

Για να… δέσει όμως το “γλυκό”, πρέπει όλοι οι μάγειρες να βάλουν ένα χεράκι. Ο… αρχιμάγειρας της πλατείας δεν είναι άλλος απ΄τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος με τα 5 του γκολ και τις 3 ασσίστ έχει προσφέρει τα μέγιστα στο να βρίσκονται οι “κυανέρυθροι” στο “-3” απ΄τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Ο αντίστοιχος μετρ της ομάδας του Κλαόυντιο Ρανιέρι, είναι ο -γνωστός πια- Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος αποτελεί και μέλος των “τριών λιονταριών”. Ο 27χρονος επιθετικός ο οποίος το 2011 αγωνιζόταν στην 6η κατηγορία της Αγγλίας, έχει σκοράρει σε εννέα συνεχόμενες αναμετρήσεις και οδηγεί την κούρσα των σκόρερ με δώδεκα γκολ αφήνοντας πίσω του παίκτες όπως οι Αγουέρο, Ρούνεϊ και Ντιέγο Κόστα οι οποίοι έχουν δέκα τέρματα. Όλοι μαζί!

…και Μπουμάλ όπως Μαχρέζ

Για να κάνουν τις πιο γεμάτες χρονιές της καριέρας τους οι Μπακασέτας και Βάρντι, χρειάζονται και ικανούς συμπαραστάτες. Ιδανικότερους… σερβιτόρους απ΄τους Μπουμάλ και Μαχρέζ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν.

Riyad-Mahrez-Jamie-Vardy-353351
Μοναδική ομάδα που έχει σκοράρει & στις 12 αγωνιστικές!

Ο εκρηκτικός Καμερουνέζος που με τις έξι ασσίστ του (οι τρεις εκ των οποίων προς τον 1ο σκόρερ του Πανιωνίου) ηγείται του σχετικού πίνακα, έχει πετύχει και τρία γκολ, κάνοντας έτσι τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Όπως είναι λογικό οι πρώτες σειρήνες ακούγονται ήδη στην Νέα Σμύρνη…

Ο Mr. assist για τις “αλεπούδες” είναι ένας άλλος μεσοεπιθετικός απ΄την Αφρική, ο τεχνίτης Μαχρέζ. Στα 24 του χρόνια, κόβει και ράβει ή πιο συγκεκριμένα σκοράρει και μοιράζει. Δεύτερος σκόρερ της Premier League καθώς έχει στείλει την μπάλα στο πλεκτό επτά φορές, ενώ έχει δώσει και πέντε πάρε-βάλε στους συμπαίκτες του. Πιο τυχερός από όλους ο Βάρντι που έχει πετύχει τρία γκολ… χάρις τον Αλγερινό.

2015091306590_163388458
Όλη η Νέα Σμύρνη, νερό στο όνομά σου πίνει!

Όπως παρατηρεί κανείς αν βάλει κάτω τους αριθμούς, πρόκειται για τα πιο παραγωγικά δίδυμα των πρωταθλημάτων τους!


Τα “μωρά” του Ουζουνίδη και…

Για να πραγματοποιήσουν όμως οι δύο σύλλογοι το καλύτερο ξεκίνημα της σύγχρονης ιστορίας τους, χρειάζονται και οι κατάλληλοι για να… φτιάξουν το μενού και αυτοί δεν είναι άλλοι απ΄τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον γνωστό και μη εξαιρετέο, Κλαούντιο Ρανιέρι.

Διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς ο Έλληνας προπονητής έχει όλο το μέλλον μπροστά του, ενώ ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος έχει φάει τους πάγκους με το κουτάλι.

Απ΄την μία ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που είχε -και έχει- ένα δύσκολο έργο καθώς αν και ήξερε την ομάδα ένα εξάμηνο, αναγκάστηκε να δουλέψει με παίκτες δίχως σημαντικές εμπειρίες, με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας και φυσικά με περιορισμό μεταγραφών.

Ακόμα και αν υπάρχει το μαξιλαράκι των δώδεκα θέσεων απ΄την ζώνη του υποβιβασμού, ο 47χρονος κόουτς παρουσιάζεται προσγειωμένος, δηλώνοντας πως ο κύριος στόχος είναι η άνετη παραμονή της ομάδας. Δεν αργεί πάντως η ώρα, που κάποιος απ΄τους θεωρητικά “μεγάλους” θα του χτυπήσει την πόρτα…

cla
Ποιος να το λεγε πως θα έτριζε η καρέκλα του Μουρίνιο και όχι η δική του..!

…οι “αλε-παπ-πούδες” του Ρανιέρι

Απ΄την άλλη ο αλενατόρε Ρανιέρι που έφυγε κακήν-κακώς απ΄την Ελλάδα. Ο Ιταλός που ήταν ιδιαίτερα ενεργός στο μεταγραφικό παζάρι, έχει στα χέρια του την δεύτερη πιο “γερασμένη” ομάδα στο πρωτάθλημα κάτι το οποίο δεν φαίνεται να του στοιχίζει στις πρώτες 12 στροφές του πρωταθλήματος. Ίσα ίσα, καθώς εκτός απ΄την τρίτη θέση έχει να λέει και για το εκτός έδρας αήττητο, αφού η Λέστερ και η Σαουθάμπτον είναι οι μόνες ομάδες που αγνοούν την ήττα μακριά απ΄το γήπεδό τους.

 

Το πόσο θα μείνουν στο συννεφάκι της κορυφής ή αν θα κερδίσουν κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο ο Πανιώνιος και η Λέστερ δεν το γνωρίζουμε, αλλά το σίγουρο είναι πως όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου έχουν ανάγκη από νέες ομάδες-πρωταγωνίστριες, ειδικά όταν αυτές έχουν τεράστια ιστορία 115 χρόνων και βάλε…