Οι Θάντερ ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση. Παίρνοντας σκορ από όλους τους παίκτες και επιτιθέμενοι ορθολογικά, έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 48-42. Όλα έδειχναν πως οι παίκτες του Στιβ Κερ θα περνούσαν άλλη μια δύσκολη βραδιά με αβέβαια έκβαση. Όμως αυτό που συνέβη στο τρίτο δωδεκάλεπτο ήταν εκπληκτικό. Ο Ντόνοβαν και οι παίκτες του, επέλεξαν να αντιμετωπίσουν με αλλαγές στα σκριν τους Τόμπσον και Κάρι και το πλήρωσαν πολύ ακριβά.

Ο Κάρι ήταν… τρομακτικός, τιμωρώντας τους αργούς Ιμπάκα και Άνταμς που έβγαιναν πάω του με συνεχόμενα τρίποντα από κάθε γωνία και απόσταση. Ο Κάρι που πέτυχε 24 από τους 36 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο (7/12 τρίποντα) ήταν η κινητήριος δύναμη που οδήγησε στην ανατροπή. Σε συνδυασμό με την είσοδο του Εζέλι που έκανε την ρακέτα των πρωταθλητών… ναρκοπέδιο, το Γκόλντεν Στέιτ έτρεξε ένα σερί 29-12 στη τρίτη περίοδο, πόντους βρήκε προηγούμενους με 71-60!

Στην τέταρτη περίοδο, οι πρωταθλητές είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και ευτύχησαν να πάρουν βοήθειες από ντους «παγκίτες». Βαρεζάο, Μπαρμπόσα και Λίβινγκστον έδωσαν τις απαραίτητες ανάσες στους… πενταδάτους με αποτέλεσμα να μη ξαναχάσουν το προβάδισμα. Η Οκλαχόμα έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια με συνεχόμενα καλάθια των Ντουράντ και Ιμπάκα, μειώνοντας λίγα λεπτά πριν τη λήξη σε 90-86, όμως το νερό είχε μπει στο αυλάκι! Ο Κάρι, ο οποίος με έξι σερί πόντους, υπέγραψε τη νίκη και έστειλε την ομάδα του στους τελικούς δικαιολογώντας και τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου.

Για τους μεγάλους ηττημένους, η ευκαιρία χάθηκε στο προηγούμενο ματς στην έδρα τους. Μια ομάδα που έκανε μόλις 7 λάθη, κατάφερε να χάσει. Αυτό συνέβη γιατί ο δημιουργηκός (13 ασίστ) Γουέστμπρουκ, μπορεί να είχε 19 πόντους αλλά είχε μόλις 7/21 σουτ, “σπαταλώντας” επιθέσεις. Από την άλλη όταν οι Γουόριορς σουτάρουν με 45,9% από τη γραμμή των 7,25μ (17/37 τρίποντα)δεν χάνουν σχεδόν ποτέ…

Απολαύστε τον… εκνευριστικά εύστοχο, Στεφ Κάρι

https://www.youtube.com/watch?v=uu6_SzGF7kU

Παρακολουθήστε εκτεταμένα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση

https://www.youtube.com/watch?v=SI2R8gRJJA0

Πηγή: www.sportotal.gr