Νέα προσθήκη που περιμέναμε καιρό ήρθε στο Google Maps για τους χάρτες του στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Το Traffic Information είναι ένα εργαλείο που απεικονίζει την κίνηση των πόλεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε κεντρικούς δρόμους μεγάλων πόλεων της Ελλάδας αλλά και ξένων χωρών σε πραγματικό χρόνο.

Οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, μέσω της εφαρμογής Google Maps σε Smartphone, Tablet ή υπολογιστή, μπορείτε να ενημερωθείτε για την κίνηση στους δρόμους που σας ενδιαφέρει. Η κίνηση απεικονίζεται χρησιμοποιώντας χρώματα ανάλογα με το πόσο αργή ή γρήγορη είναι μία διαδρομή, έτσι με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε ένα πιθανό μποτιλιάρισμα.

Screenshot_gmt

Όταν είναι πράσινη η γραμμή τότε υπάρχει ελάχιστη πιθανότητα να συναντήσετε κίνηση, αντίθετα όσο πιο κόκκινο γίνεται τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να συναντήσετε μεγάλη ουρά.

Αυτή η  λειτουργία του Traffic Information επιτυγχάνεται μέσω του σήματος που λαμβάνεται απο το GPS των συσκευών του κάθε χρήστη που έχει ενεργοποιημένο το Google Maps, με αυτό τον τρόπο αναλύονται οι ταχύτητες των κινήσεών τους στους δρόμους.

Είναι μία χρησιμότητα που την ζητούσαμε καιρό, οπότε μην χάνετε χρόνο, δοκιμάστε την σήμερα κιόλας.

 

googlemaptraffic