Μπορεί η περιπέτεια του Πουλίδο να είχε αίσιο τέλος, αφού η επιχείρηση απελευθέρωσής του από τις Αρχές απέδωσε καρπούς και ο Μεξικανός να βρέθηκε σώος, όμως σίγουρα είναι πολύ… τραυματισμένος. Και δεν αναφερόμαστε στο τραυματισμένο του δεξί χέρι, τη μώλωπα στο θώρακα ή τη φανερή καταπόνησή του από την 24ωρη και πλέον ταλαιπωρία του. Μιλάμε για τον πόνο της ψυχής του, παρά τη θετική κατάληξη της υπόθεσης.

mesa2

Ο ερυθρόλευκος φορ, βρίσκεται στη χώρα του για διακοπές, προσπαθώντας να ξεγνοιάσει και να ξεκουραστεί, περνώντας το χρόνο του με την κοπέλα του και τους δικούς του ανθρώπους. Η διασκέδασή του δε, το περασμένο Σάββατο το βράδυ, κόντεψε να εξελιχθεί σε ανείπωτη τραγωδία, αφού, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το Μεξικό, μια ομάδα έξι ένοπλων ανδρών επιτέθηκαν μετά από ένα πάρτι στον ίδιο και την κοπέλα του, τους απήγαγαν, αλλά εκείνη, τουλάχιστον, μετά από λίγο την άφησαν ελεύθερη.

Πρόκειται για μια χώρα, όπου το φαινόμενο των απαγωγών ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες κατά έτος και για ένα σημείο της γης, μεταξύ άλλων, όπου η εγκληματικότητα και τα «διάσημα» καρτέλ των ναρκωτικών μαστίζουν. Μπορεί η απαγωγή του Πουλίδο, ήτοι ενός διάσημου -όσο να’ ναι- επιθετικού της Εθνικής Μεξικού, να συγκαταλέγεται στην «κακή», προαναφερόμενη «συνήθεια» στη χώρα της κεντρικής Αμερικής, μπορεί και όχι. Ήδη άλλωστε οι συνωμοσιολογίες στη δική μας χώρα δίνουν και παίρνουν. Μοναδικό επιχείρημα, η «νίκη» του Πουλίδο απέναντι στην Τιγκρές, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος και να βρεθεί στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη, κάτι που δε θα έμενε «αναπάντητο» από τη μεξικανική πλευρά (είναι αλήθεια πως με τη φράση «Θα σου κόψουμε την μπάλα» τον είχαν απειλήσει, όταν το τότε «σίριαλ» λάμβανε θετικό τέλος για τον Άλαν).

Μπορεί να έχουν κάποια βάση τέτοιες θεωρίες και ο ίδιος ο Πουλίδο εν συνεχεία, μόλις καταλαγιάσει το ζήτημα, αν έχει, να δώσει απαντήσεις, που με τη σειρά τους θα δώσουν συγκεκριμένο φως. Για τον άνθρωπο «Πουλίδο», ωστόσο, δεν είναι αυτό που πρέπει να έχει σημασία τη δεδομένη στιγμή…

>Γιατί ένα παλικάρι 25 χρονών, ενώ διασκέδαζε με την κοπέλα του, βρέθηκε αιχμάλωτος κάποιων οπλισμένων αντρών, απειλούμενος για τη ζωή του.

>Γιατί ένας πολύ νέος άνθρωπος έζησε τον τρόμο από πρώτο χέρι, χωρίς να ξέρει ουσιαστικά το γιατί και σίγουρα χωρίς να φταίει.

>Γιατί ένα νεαρός ποδοσφαιριστής, που απολάμβανε μέρες ηρεμίας κατά την άδειά του από το σύλλογο, στον οποίο εργάζεται, βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη να μην ξέρει τι του επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα και αν θα υπάρξει καν επόμενη μέρα για αυτόν.

>Γιατί ο φορ του Ολυμπιακού, όσο θάρρος και αν επέδειξε κατά την απαγωγή του και όσο αβλαβής τελικά και αν βγήκε από αυτήν, δεν είναι δυνατόν να μην τραυματίστηκε η ψυχή του και αυτό να είναι κάτι που θα τον ακολουθεί στο σύνολο της πορείας του στη ζωή και στην καριέρα του, ενδεχομένως.

mesa1

Συνεπώς, η ψυχολογική στήριξη στην παρούσα φάση, αλλά και το κοντινό μέλλον, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για το Μεξικανό ποδοσφαιριστή, ώστε να ξεπεράσει το όποιο λογικό σοκ, όσο γίνεται. Σοκ, που μπορεί να μην είναι ευδιάκριτο, αλλά αναμφισβήτητα ενυπάρχει, καθώς η εμφανής καταπόνησή του στις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, προέρχεται σίγουρα πρωτίστως από εκείνο…

Υ.Γ.1: Όσοι απλώς συντηρούν συνωμοσιολογίες με… ενδείξεις, απλώς καπηλεύονται την περιπέτεια του Πουλίδο για να έχουν «κάτι».

Υ.Γ.2: Όσοι επίσης τρόλαραν χτες και ενδεχομένως συνεχίσουν στο μέλλον να τρολάρουν σχετικά με την υπόθεση απαγωγής ενός νέου ανθρώπου -όχι ενός ποδοσφαιριστή των ερυθρολεύκων- απλώς επιβεβαιώνουν το δημοφιλές γνωμικό ότι «η βλακεία είναι ανίκητη».