Ο Σάμουελ Ετό είναι ο νέος προπονητής της Αντάλιασπορ. Η διοίκηση της ομάδας τον έχρισε προπονητή-παίκτη για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ο 34 χρονος άσος, αποκτήθηκε τον Ιούνιο με συμβόλαιο τριών ετών. Ήδη μάλιστα είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 12 γκολ, αλλά η ομάδα βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία.
Ο γνωστός ποδοσφαιριστής με καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Τσέλσι και την Ανζί, φαίνεται πως έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του μια νέα καριέρα στους πάγκους αυτή τη φορά. Το συναινετικό διαζύγιο του Γιουσούφ Σίμσεκ με την Αντάλιασπορ, ευνόησε τα σχέδια του Ετό.

 

88
Τώρα είναι στα χέρια του και στα πόδια του να αρπάξει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχίσει μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Ετό θα έχει ώς βοηθό του τον Μεχμέτ Ουγκουρλού, ο οποίος είναι και τεχνικός διευθυντής στον σύλλογο. Η κίνηση αυτή εγείρει αρκετά ερωτήματα αφού ο ποδοσφαιριστής δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τους συμπαίκτες του και έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορα παραπτώματα. Ένας απο τους παλιούς του συμπαίκτες στην εθνική του Καμερούν, ο Πατρίκ Εμ’ Μπομά δήλωσε πως :

Νοιώθω τρομερή έκπληξη που ο Σάμουελ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του ως προπονητής τόσο νωρίς. Ήξερα ωστόσο εδώ και αρκετά χρόνια πως ήθελε να γίνει προπονητής αφού του αρέσει να βοηθά συμπαίκτες και να οδηγεί την ομάδα. Ωστόσο θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς για εκείνον και χρειάζεται αρκετή εμπειρία. Πιστεύω οτι θα γίνει στο μέλλον ένας αξιόλογος προπονητής. Θέλει επιμονή και υπομονή.

89
O πρόεδρος της ομάδας Γκουλτεκίν Γκενσέρ τόνισε :

Καθίσαμε κάτω με τον τεχνικό διευθυντή και τον Ετό και συμφωνήσαμε πως με τους δύο να έχουν προπονητικά καθήκοντα είναι ότι καλύτερο για την ομάδα.