Μετά τους εμβληματικούς Τσέζαρε και Πάολο Μαλντίνι, έρχεται και τρίτο… κεφάλαιο στη λαμπρή ιστορία της Μίλαν που ονομάζεται Κριστιάν Μαλντίνι, μετά το σημαδιακό γεγονός που έλαβε χώρα το Σάββατο.

Τσέζαρε Μαλντίνι. Η αρχή της ιστορίας. 412 συμμετοχές με τη φανέλα των «ροσονέρι», αγωνιζόμενος σαν κεντρικός αμυντικός. Αγωνίστηκε κατά την περίοδο (’54-‘66) κατά την οποία κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Τη σκυτάλη πήρε ο γιος του Πάολο Μαλντίνι. Αμυντικός και αυτός, αρχικά στο αριστερό άκρο αλλά κυρίως στο κέντρο της άμυνας. Αγωνίστηκε μια ζωή στη Μίλαν και κατέγραψε 647 συμμετοχές. Το παλμαρέ του «εκθαμβωτικό». Επτά πρωταθλήματα Ιταλίας, πέντε Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την αγαπημένη του Ιταλία την οποία… τίμησε 126 φορές.

Με τέτοιο βαρύ παρελθόν λοιπόν, πώς να ξεφύγει ο τρίτος Μαλντίνι από τις… επιταγές της μοίρας; Μόλις το Σάββατο φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο της ομάδας της Κ19 της Μίλαν, όπως έκαναν και ο αείμνηστος πλέον παππούς και ο πατέρας του. Ο 19χρονος αριστερός και κεντρικός αμυντικός, φαίνεται να οδηγείται από ένα… αόρατο χέρι στα βήματα των προκατόχων του. Τον αν θα αντέξει την τεράστια πίεση και ιστορία που κουβαλάει πλέον το όνομα, θα φανεί στην πορεία…

Πηγή: www.sportotal.gr