Έτοιμη είναι η Μπαρτσελόνα να πάει την υπόθεση σχετικά με την ανεξαρτησία της Καταλονίας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο του Cas.

 

Η Uefa απέρριψε την έφεση της Μπαρτσελόνα για το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί ύψους 29,000 λιρών. Το πρόστιμο ήταν απόρροια της τιμωρίας του συλλόγου της Βαρκελώνης για σημαίες που υψώθηκαν και που εμφάνιζαν ανοιχτά την υποστήριξη τους για την ανεξαρτητοποιήση της Καταλονίας απο την Ισπανία. Το γεγονός αυτό έγινε στο παιχνίδι με την Μπάγερ Λεβερκούζεν για το Τσάμπιονς Λιγκ το περασμένο Σεπτέμβριο.

4

Αυτό παραβίασε τους κανόνες της Uefa περί «μετάδοσης μηνυμάτων πολιτικού περιεχομένου».

Η Μπαρτσελόνα ήταν ήδη υπότροπη απο το τελικό του 2015 απέναντι στη Γιουβέντους, όπου είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό με σημαίες και πανό των οπαδών της. Η ομάδα της Βαρκελώνης αποτελεί επί μακρόν μια διέξοδο για τους φιλάθλους, οι οποίοι υποστηρίζουν την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία, προκειμένου να εκφράζουν τις πεποιθήσεις τους.

5

Η Μπαρτσελόνα είναι συνυφασμένη με την Καταλονία και το κράτος που θέλουν αρκετές γενιές ανθρώπων να γίνει αυτόνομο. Άλλωστε τα χρώματα των «μπλαουγκράνα», είναι ίδια με αυτά της καταλανικής μειονότητας. Το θέμα αποτελεί μείζον ζήτημα και χρόνιο για τους Ισπανούς πολιτικούς και τις κυβερνήσεις των τελευταίων και όχι μόνο χρόνων. Είχε πάρει επίσης μεγάλες διαστάσεις το γεγονός πως σε παιχνίδια της “Μπάρτσα” ακούγεται δυνατά ο ύμνος της Καταλονίας. Πολιτικοί από το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας άσκησαν κριτική σε υποστηρικτές της Μπαρτσελόνα μετά τις αποδοκιμασίες των τελευταίων στον εθνικό ύμνο της χώρας στον τελικό του Κυπέλλου στα τέλη Μαΐου. Για αυτούς τους λόγους η υπόθεση αναμένεται να πάει στο Cas.