Το Euro είναι γιορτή και έτσι πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε. Δείτε τις καλύτερες μεταμφιέσεις, παραδοσιακές ενδυμασίες και τις καλύτερες γκριμάτσες των φιλάθλων που κατακλύζουν τις πόλεις και τα γήπεδα της Γαλλίας.

Το ποδόσφαιρο έχει μια δυναμική που ενώνει διαφορετικούς πολιτισμούς και εντελώς ξεχωριστές νοοτροπίες και πολιτιστικές κουλτούρες. Ειδικότερα όταν σε μία χώρα, φιλοξενούνται τόσες πολλές εθνικότητες, για την παρακολούθηση ενός Πανευρωπαϊκού τουρνουά. Υπάρχει και αυτή η πλευρά, παρά το γεγονός πως τα επεισόδια μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Του Γιάννη Τσεντούρου

Σημαίες και ποικίλα χρώματα δημιουργούν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην Γαλλία. Εδώ, βλέπουμε έναν φανατικό υποστηρικτή των “τριών Λιονταριών” να εμφανίζεται με μία μάσκα της Βασίλισσας. Τι ώρα πίνουμε τσάι;

tse1

Οι οικοδεσπότες έχουν την τιμητική τους και γιαυτό προσπαθούν να αναδεικνύουν τα ντόπια προϊόντα, λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα. Εδώ βλέπουμε τις κλασσικές γαλλικές μπαγκέτες και τον κόκκορα.

Οι Ισπανοί καταφέρνουν πάντα να κλέψουν τις εντυπώσεις με το “φλογερό” λατινικό ταπεραμέντο τους. Ειδικότερα, όταν πρόκειται για τους “ματαντόρ” τους ταυρομάχους.

tse2

Οι Γερμανοί, εν τω μεταξύ, φορούν παραδοσιακές ενδυμασίες, υπερβολικά φορτωμένες με παράσημα και άλλα συναφή, ενώ κρατούν στα χέρια τους, μαριονέττες.

tse3

Οι Ιρλανδοί από την άλλη, είναι οι πιο φιλικοί, έξω καρδιά άνθρωποι που δεν έχουν συμμετάσχει σε κανένα παρατράγουδο μέχρι στιγμής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μόνο φλερτάρουν και τραγουδούν.

Οι Πορτογάλοι ξεχωρίζουν για τα μασκαρέματα που δημιουργούν και που φορούν στους αγώνες της χώρας τους. Εδώ Ίβηρες, ντυμένοι χελωνονιτζάκια. Τι άλλο θα σκεφτoύν…;

tse4

Οι Ισλανδοί τιμώντας την “παγωμένη” καταγωγή τους, ντύνονται με τα παραδοσικά κράνη των Βίκινγκς. Το γεγονός πως τα πάνε καλά και στο Euro, τους κάνει ακόμα περισσότερο… ζωηρούς!

tse5

 

Πηγή: www.sportotal.gr