Ο μικρός έγραψε ιστορία!

To ακατόρθωτο πέτυχε στον παρθενικό του αγώνα με την Red Bull ο 18χρονος Max Vesrtappen, ο οποίος σημείωσε την 1η του νίκη στην F1! O νεαρός Max έγινε φυσικά ο νεότερος νικητής στην ιστορία της F1, αλλά και ο πρώτος Ολλανδός πιλότος που πετυχαίνει νίκη στην F1.

Για να φτάσει όμως στην 1η του νίκη ο Verstappen, είχαμε την τραγωδία τον 1ο γύρο μεταξύ των δυο Mercedes, έπειτα από τη σύγκρουση στην 3η στροφή για Rosberg και Hamilton. Ο Rosberg κατάφερε να περάσει στην 1η στροφή τoν Hamilton, εντούτοις ο Βρετανός είχε καλύτερη έξοδο στην στροφή 2, με τον Rosberg να κλείνει την πόρτα ωστόσο προς τη στροφή 3. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα συμβάν στο οποίο και οι δυο πιλότοι φέρονται να έχουν μερίδιο ευθύνης. Οι αγωνοδίκες ωστόσο θεώρησαν ότι πρόκειτο για αγωνιστικό συμβάν οπότε δεν υπήρξαν ποινές.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι δυο Ferrari, με τους Raikkonen και Vettel. O Φινλαδνός και αυτός σε στρατηγική δυο pit stop, όπως και ο Verstappen, παρά την έντονη πίεση που άσκησε προς τον Oλλανδό, δεν κατάφερε τελικά να τον περάσει και να πάρει τη νίκη, ενώ ο Vettel άντεξε στην πίεση για την 3η θέση από τον Ricciardo, με τον Αυστραλό τελικά να έχει κλατάρισμα έναν γύρο πριν το τέλος, χωρίς ωστόσο να χάνει την 4η θέση.Στην 5η θέση, χωρίς να απειλήσει, αλλά και να απειληθεί, βρέθηκε ο Valtteri Bottas, ενώ ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μπροστά στους συμπατριώτες του, σημείωσε ο Carlos Sainz Jr. τερματίζοντας 6ος.

Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Perez, Massa, Button και Κvyat.

Επόμενο ραντεβού είναι σε δυο εβδομάδες στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Αναλυτικά η κατάταξη:

13227039_10208864999164147_5183107963502392364_n

Επιμέλεια: Μιχάλης Παγκίδης