Παρά την νίκη της ΑΕΚ επί της  Νεπτούνας, το ευρωπαϊκό ταξίδι που ξεκίνησε, έπειτα από τα «πέτρινα» χρόνια που πέρασε η «Βασίλισσα» στις χαμηλότερες κατηγορίες, τελειώνει εδώ.

Η αλήθεια ίσως, να μην είναι τόσο πικρή για τους «κιτρινόμαυρους». Η ΑΕΚ είναι πλέον ένας υγιής σύλλογος, χωρίς οικονομικά προβλήματα και με πολύ μέλλον μπροστά της. Έχει στο  τιμόνι της ένα πραγματικό καπετάνιο, ο οποίος έχει μεράκι, διάθεση και σωστό αέρα στα πανιά του για να καθοδηγήσει το «πλοίο» ΑΕΚ ξανά στης παλιές δόξες του.

Κακά τα ψέματα, όσες απαιτήσεις και αν έχει ο κουρασμένος κόσμος της «Ένωσης», ο Αγγελόπουλος είναι ο άνθρωπος που μπορεί και θέλει να την κάνει αυτό που οι φίλοι της τραγουδάνε ακατάπαυστα, σε όλα τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, «όπως παλιά Βασίλισσά ξανά». Φυσικά δεν παύει ο ίδιος, αλλά και το τεχνικό τιμ που είναι επιλογής του, να κάνουν λάθη.

Το κύριο λάθος του προέδρου είναι το ότι επιμένει πως ο Σάκοτα είναι ο ιδανικός άνθρωπος να επιστρέψει την ομάδα στις επιτυχίες. Ο προπονητής, έχει ένα παλιό πλάνο στο μυαλό του και στο σύγχρονο μπάσκετ οι ομάδα υστερεί. Παράλληλα ο σχεδιασμός του αποδείχθηκε προβληματικός.

Κακές επιλογές σε θέσεις κλειδιά

Προσωπική επιλογή του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν ο Αμερικανός γκαρντ Κρις Γουόρεν. Ένας παίκτης ο οποίος στην πορεία φάνηκε λίγος για τις απαιτήσεις του συλλόγου. Με αποτέλεσμα, λίγους μήνες μετά να μην είναι στις επιλογές του προπονητή και αποχώρησε.

Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με τον Καναδό γκαρντ Σκράμπ. Ο ίδιος βρέθηκε στην ομάδα σαν πρώτη επιλογή του Σάκοτα, αλλά και αυτός δεν παίρνει τα απαραίτητα λεπτά συμμετοχής για να φανεί αν αξίζει η όχι να βρίσκεται στο ρόστερ.

Χάνει εύκολα στα τελευταία λεπτά.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της «Ένωσης», ήταν για τον θεσμό του κυπέλλου, με αντίπαλο τον Άρη. Καταλαβαίνω νωρίς ακόμα, η ομάδα δεν έχει στρώσει, τα πόδια είναι μουδιασμένα από την προετοιμασία και οι παίκτες ακόμα δεν έχουν δέσει μεταξύ τους.SAKOTA

Ήταν το πρώτο παιχνίδι που ενώ έδειχνε να το παλεύει σε 38΄λεπτα, το τελευταίο δίλεπτο έχασε με κάτω τα χέρια. Το ίδιο έγινε και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Νίζνι και την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Νωχελικό ξεκίνημα

Ακόμα μια λεπτομέρεια, που σε παιχνίδια με μεγάλους αντίπαλους κάνει την διαφορά. Αν δεν φταίει ο προπονητής που οι παίκτες του βγαίνουν στο παρκέ και στη πρώτη περίοδο βρίσκονται πάντα να χάνουν, τότε ποιος; Η ΑΕΚ σε όλες της τις αναμετρήσεις ξεκινάει να παίζει το μπάσκετ που μας αρέσει από την δεύτερη περίοδο και μετά.

Το γεγονός αυτό δείχνει, πως ο προπονητής δεν γνωρίζει καλά τον αντίπαλο και τον ανακαλύπτει κατά την διάρκεια του αγώνα. Δυστυχώς, το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που και το δευτερόλεπτο μετράει. Όταν πάντα τρέχεις να γυρίσεις την εις βάρος σου κατάσταση τότε υπάρχουν και περιπτώσεις που απλά δεν γυρίζουν.

 Υπαρχει όμως μελλον

Πλέον ο μόνος στόχος είναι μια θέση που οδηγεί στην Ευρολίγκα. Όπως είπαμε και στην αρχή ο Αγγελόπουλος είναι ο άνθρωπος που έχει την δύναμη να το καταφέρει. Ο κόσμος όπως πάντα είναι εκεί να στηρίζει. Αυτό που μένει είναι ένα πιο λειτουργικό πλάνο.

το ρεπορτάζ του αγώνα : https://www.sportrevolution.gr/antio-me-niki/