Υπάρχουν ισοπαλίες και ισοπαλίες.

Ισοπαλίες που δίνουν ψυχολογία, ισοπαλίες που προβληματίζουν, ισοπαλίες που δίνουν τροφή για σκέψη. Ισοπαλίες που συμβιβάζονται και οι δύο αντίπαλοι, ισοπαλίες που μένουν και οι δύο πλευρές παραπονεμένες.

Μία τέτοια ισοπαλία ήταν περίπου και αυτή της Λεωφόρου. σδαδ

Ο μεν Παναθηναϊκός οφείλει να προβληματιστεί σε πρώτη φάση και να κατανοήσει το πως κατάφερε και πέταξε δύο πόντους σε ένα δικό του ματς σε δεύτερη.

Δεν είναι δα και ότι πιο σύνηθες για το “τριφύλλι” να μην καταφέρνει να πάρει τρεις βαθμούς σε εντός έδρας ματς όπου βρισκόταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ, ειδικά όταν αγνοεί την νίκη στο άλλοτε κάστρο της Λεωφόρου απ΄τις 4/1!

Ο δε ΠΑΟΚ, έδειξε πως έχει σφυγμό ακόμα και μετά το… υπερβολικό για την εικόνα του αγώνα 2-0, ενώ στο… τέλος της ημέρας έμεινε με το παράπονο καθώς θα μπορούσε να φύγει με παραπάνω βαθμούς στο σακούλι του.

Το σίγουρο είναι πως οι παίκτες έβγαλαν εγωισμό, αντέδρασαν, ενώ ο Τούντορ πήρε πόντους μετά από καιρό.

Πόντους στα μάτια του κόσμου και του Σαββίδη, καθώς η “νίκη” παραμένει άγνωστη λέξη στον ΠΑΟΚ εδώ και 36 μέρες.

Τέλος οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν και σε ψυχολογία, αφού θα υποδεχτούν με άλλον αέρα τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” κατέβηκε στην Αθήνα με το… βάρος της παράδοσης κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και το φάντασμα της… Αθήνας να τον ακολουθεί, καθώς προερχόταν απ΄τις δύο “κρύες” ήττες κόντρα σε ΑΕΚ & Ολυμπιακό.

Στα προηγούμενα συνυπολογίστε και τα επτά ματς δίχως νίκη καθώς και τις -ούτε μία, ούτε δύο αλλά- δέκα απουσίες!

Αν και οι “Θεσσαλονικείς” αγωνίστηκαν χωρίς τα 19 απ’τα 31 τους γκολ και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, πήραν μία γλυκόπικρη ισοπαλία καταφέρνοντας να σκοράρουν όσες φορές το έκαναν στα προηγούμενα πέντε ματς!

Η ισοπαλία θεωρείται γλυκόπικρη καθώς η εικόνα του ματς έδειχνε πως αν υπήρχε λίγος χρόνος ακόμα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φτάσει στην ολική ανατροπή.

Στο να εξανεμιστούν οι ελπίδες της ανατροπής αυτής, έβαλε το χεράκι του και ο εξαιρετικός κατά τ’ άλλα Κομίνης, ο οποίος ναι μεν απέβαλλε σωστά τον Χαρίση, αλλά όχι και τους Μπεργκ και Μαμουτέ νωρίτερα ως όφειλε…

Για να φτάσει όμως το “τριφύλλι” στο… πλασματικό με βάση την εικόνα του αγώνα 2-0, χρειάστηκαν δύο αστείες αντιδράσεις των παικτών του ΠΑΟΚ.

Το “1-0” ήρθε από ένα πούλημα της μπάλας απ΄τον Χατζηισαία, ο οποίος πάντως δεν επηρεάστηκε απ΄το λάθος του καθώς ανέβηκε στη συνέχεια. Ο 23χρονος αμυντικός πάντως ίσως και να έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του σαν δεξί στόπερ σε τριάδα σε μία… έμπνευση του Τούντορ που δεν είχε πάντως στην φαρέτρα του τους Σκόνδρα και Βίτορ.

Το “2-0”; Είχε γραφτεί και σε προηγούμενο κείμενο, πως όταν ο ΠΑΟΚ κερδίζει κόρνερ οι αντίπαλοι τρίβουν τα χέρια τους, αφενός γιατί δεν απειλούνται, αφετέρου γιατί αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να σκοράρουν στην αντεπίθεση…

Έτσι και χθες οι “πράσινοι” εκμεταλλεύτηκαν τις αργές επιστροφές των φιλοξενούμενων, διπλασιάζοντας τα τέρματά τους.

Τουλάχιστον ερασιτεχνική αντίδραση για τους παίκτες του Τούντορ σε μία φάση που πρέπει να προβάλλεται σε σεμινάρια αντεπιθέσεων αλλά και κακής αμυντικής λειτουργίας.

Κάπου εκεί και ενώ οι περισσότεροι περιμένουν να βουλιάξει το καράβι του ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό να πετύχει και άλλα τέρματα χτυπώντας στις αντεπιθέσεις και τους οπαδούς του δικεφάλου να προβάρουν τα ρούχα τους για το αεροδρόμιο Μακεδονία, ο Στραματσόνι μπερδεύει τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του με τις αλλαγές του, σε ένα ματς μάλιστα που έλειπε ο προπονητής του ΠΑΟ μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, δηλαδή ο Ζέκα.

Αντί ο Τούντορ να βρεθεί ένα ακόμα βήμα πιο κοντά προς την έξοδο, είπε “Grazie” στον Ιταλό τεχνικό και χωρίς να αλλάξει ιδιαίτερα τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, είδε να του βγαίνουν οι φάσεις και οι τελικές πάσες φτάνοντας έτσι το παιχνίδι στα ίσα.

Όπως συμβαίνει όμως πάντα, για να γυρίσει ένα παιχνίδι χρειάζεται και τύχη αλλά και ένα ισχυρό ΣΟΚ.

Κάτι τέτοιο ήταν και η ΓΚΟΛΑΡΑ του μήνα απ΄τον Τσίμιροτ!

Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν δεν είχε βγάλει ο Στιλ το τετ α τετ με τον Κίτσιου δευτερόλεπτα πριν, δεν θα είχαμε δει ποτέ το αριστούργημα του Βόσνιου.

Ο 21χρονος μέσος πέρα απ΄το γκολ, έδειξε -όπως και στο Καραϊσκάκης- πως πρόκειται για ένα σύγχρονο 6άρι, που πατάει περιοχή, παίζει και κουβαλάει την μπάλα κάθετα, ενώ αν και “κιτρινίστηκε” από νωρίς και αγωνίστηκε σε όλο το ματς σε μία δύσκολη θέση είχε έξι κλεψίματα και ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, αν όχι και του γηπέδου.sdada

Το 2-2 με βάση την εικόνα του αγώνα ήταν θέμα χρόνου να έρθει, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν μαζί με τον προπονητή..!

Τέλος, μπορεί οι γηπεδούχοι με νίκη να μάζευαν άλλον ένα βαθμό για τη μάχη των play off, αλλά αυτό που πρέπει να κρατήσουν οι φιλοξενούμενοι μετά από αυτή την… μοιρασιά δεν είναι τόσο τα βαθμολογικά κέρδη.

Αν και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο “-11” απ΄την ΑΕΚ και στο “-7” (-10 χωρίς την τιμωρία και με ματς λιγότερο) απ΄τον ΠΑΟ, ο “Δικέφαλος του Βορρά” έδειξε ενόψει play off πως η απόσταση που τον χωρίζει και απ΄τους δύο δεν αντικατοπτρίζεται βαθμολογικά καθώς όπως φάνηκε απ΄τα 4 ματς απέναντί τους είχε συνολικά πολύ καλύτερη εικόνα.

Εκεί ακριβώς πρέπει να σταθούν στην Τούμπα παίκτες και προπονητής, δίνοντας έτσι χαρακτήρα αντεπίθεσης στην χθεσινή ισοπαλία, απέναντι σε δύο ομάδες που δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση φόβητρα ενόψει της μάχης των play off, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ευελπιστεί να παραταχθεί δίχως σοβαρά προβλήματα τραυματισμών.

Εννοείται πάντως, πως οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέρα απ΄τη νίκη στο ματς με τον Αστέρα αποτελεί πισωγύρισμα και ξανά χύνει την καρδάρα με το γάλα…

* Έχουμε φτάσει στο σημείο να τονίζουμε τα αυτονόητα, αλλά το γεγονός πως ο Πέλκας δεν άρχισε τους θεατρινισμούς στη φάση της… κεφαλιάς του Μαμουτέ είναι προς τιμήν του.

* Οι “ασπρόμαυροι” παρατάχθηκαν με οχτώ Έλληνες και με μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια, δείχνοντας πως έχουν μπει οι βάσεις για ένα νεανικό ρόστερ με πολύ ταλέντο απ΄το οποίο όμως λείπουν οι σοβαρές προσωπικότητες.

* Αλήθεια ο ΠΑΟΚ τι αποτέλεσμα θέλει στο επερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟ; 

* Απορεί κανείς με την κίνηση του Πογιέτ να δηλώσει τους Γκάλο και Μάνταλο με τον Παναθηναϊκό.
Σημειώστε πως θα μείνει σίγουρα εκτός ο Ζουκουλίνι που τραυματίστηκε σήμερα!

* Πάει σε ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη ο Σαββίδης, χάνει ο ΠΑΟΚ. Δεν πάει στη Λεωφόρο, ισοπαλία! Just saying…

* Είναι μάλλον βέβαιο πως ανάλογη στήριξη διοίκησης φέτος σε προπονητή όπως αυτή του Σαββίδη στον Τούντορ είναι μόνο αυτή του Ed Woodward στον Luis Van Gaal. Οι περιπτώσεις μοιάζουν ακόμα περισσότερο, αν αναλογισθεί κανείς πως πρόκειται πιθανώς για τις δύο ομάδες με τα περισσότερα προβλήματα τραυματισμών στην Ευρώπη..!