Η «Ένωση» συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, που έχει ξεκινήσει από τις 3 Ιανουαρίου κόντρα στον Πλατανιά στα «Περιβόλια» και πάει «τρένο» από νίκη σε νίκη. Σε επτά παιχνίδια που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ο Γκάς Πογιέτ με τους παίκτες του το 2016, έχουν μόνο θετικά αποτέλεσμα και το επιμέρους σκορ είναι 15-2. Το «τρένο» αυτό, παρέσυρε και τον Ηρακλή για τον θεσμό του κυπέλλου, με σκορ 4-1 το βραδύ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στους «4».

Το “κλειδί” της επιτυχίας είναι η ψυχολογία και η σιγουριά που έχει καταφέρει ο τεχνικός της ΑΕΚ να περάσει στους παίκτες του. Το μάτι τους γυαλίζει σαν το δικό του, ακόμα και σε αυτούς που βρίσκονται στον πάγκο. Το σημαντικότερο είναι πως έχει καταφέρει να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι και όποτε και αν τους χρειαστεί, είναι έτοιμοι να αγωνιστούν.

Είναι εντυπωσιακό το ροτέισον που κάνει, με έξι αλλαγές σε σύγκριση με την ενδεκάδα του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι πως οι παίκτες που παίζουν μόνο στο κύπελλο, δεν παρουσιάζουν σημάδια έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Πλατέλλας που ήταν από τους διακριθέντες στο χθεσινό παιχνίδι (σκόραρε το τρίτο γκολ). Στην περίπτωση του Μπακάκη το γεγονός πως δεν αγωνίζεται του “γυρίζει” σε νευρικότητα, ενώ πεισμώνει να αποδείξει την αξία του, πληρώνοντας δυο δυνατά μαρκαρίσματα, αν και το πρώτο λανθασμένα.

Το γεγονός που ξεπερνάει κάθε ποδοσφαιρική λογική, είναι η αντίδραση της ομάδας μετά την αποβολή. Το παιχνίδι στο δεδομένο χρονικό σημείο είναι 1-0 και η ΑΕΚ έχει ακόμα μια ώρα αγώνα με 10 παίκτες. Ο Πογιέτ περνάει τον Γκάλο στην θέση του Μπουονανότε για να μην χάσει θέση στην άμυνα και καταφέρνει και χτυπάει τον Ηρακλή με έναν παίκτη λιγότερο, συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά της επίθεσης.

Τα ανεβάσματα του Σοϊλέδη, αλλά και οι κινήσεις του Μάνταλου που έπαιξε για… δυο εχθές, κάλυψαν το κενό της αποβολής του Μπακάκη. Μια κόκκινη κάρτα που ακόμα και ο κόσμος στο ΟΑΚΑ κατάφερε να ξεχάσει στο δεύτερο ημίχρονο. Η εικόνα της «Ένωσης» ήταν το κάτι άλλο και το σκορ δεν άργησε να πάρει διαστάσεις θριάμβου.

Η ημέρα εχθές, ήταν… ΑΕΚ γιατί η χαρά δεν ήρθε μόνο από τη νίκη. Εκτός από την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου, εξασφάλισε την θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, όσον αφορά τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «Αγιά Σοφιά». Το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε την θετική εισήγηση της διοίκησης με ποσοστό, που ξεπέρασε το 80%.