Ο χειμώνας της σεζόν 2015-2016 ήταν ένας απο τους πιο παραγωγικούς στον Παναθηναϊκό. Αυτό διότι μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου έχουν φτάσει τους 8, οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Μετά την προσθήκη των Μέστο και Μπουμάλ, οι οποίοι ήδη έχουν αποδείξει οτι αξίζουν να παίζουν στο “τριφύλλι”, η ομάδα προχώρησε και σε άλλες προσθήκες σε θέσεις που ο Αντρέα Στραματσόνι ζήτησε ενίσχυση. Είναι απόλυτα κατανοητό και ευδιάκριτο οτι ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει το πρώτο λόγο στις κινήσεις.

 

4

Μέχρι και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στο κύπελλο με τον Ατρόμητο, η οποία αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς, η ποδοσφαιρική ομάδα δείχνει πως βαδίζει ξανά σε σωστά μονοπάτια και με πλάνο στο παιχνίδι της. Ο Ιταλός προπονητής παρουσιάζει ένα σύνολο που προσπαθεί να παράξει ποδόσφαιρο και δεν βασίζεται μόνο στη φυσική κατάσταση όπως η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Η άμυνα με Πράνιτς, Τελάντερ, Κουτρουμπή και Μέστο έχει δέσει και μετά το τραυματισμό του Σάντσεθ κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον ερχομό του Βραζιλιάνου Μολέδο που θα αντικαταστήσει τον Κουτρουμπή. Στα συν η προσθήκη του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην τριάδα των τερματοφυλάκων.

2

Στο κέντρο ο Στραματσόνι δείχνει να προτιμά τον Εσσιέν χαμηλά στο κέντρο έχοντας στο πλάι Ζέκα και Αμπέντ. Δημιουργώντας έτσι μια τριάδα παικτών που αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Ο Εσσιέν έχει ανέβει και βοηθά στην ανάπτυξη με την μεγάλη ευστοχία στις πάσες του. Ο Ζέκα συμπληρώνει στα τρεξίματα των άλλων δύο και ο Αμπέντ πατάει περιοχή αν και θέλει βελτίωση όταν φτάνει απέναντι απο το τέρμα. Η προσθήκη του Εβαντζελίστα που ήδη έχει κάνει κάποια λεπτά συμμετοχής, δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει άμεσα στις τριάδα των χαφ. Αν μάλιστα ανακοινώσει και την απόκτηση του Βιγιαφάνιες, τότε μπορούμε να πούμε πως έχει το πιο πλήρες κέντρο στην εποχή Αλαφούζου.

5

Το παιχνίδι του Στραματσόνι περιλαμβάνει τις πτέρυγες γιαυτό και επιθυμεί να έχει αρκετές επιλογές αξιόλογων ποδοσφαιριστών. Με Καλτσά, Κλωναρίδη, Μπουμάλ και Βλαχοδήμο έχει δύο παίκτες σε κάθε πτέρυγα. Παράλληλα στη γραμμή κρούσης έχει μείνει ο Μπεργκ που περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος, ο Πέτριτς που είναι ο καταλληλότερος για κλειστές άμυνες και ο νεοαποκτηθείς Γιούρι Μαμούτε που θα καλύψει το κενό του Καρέλη στα σχέδια του Αντρέα Στραματσόνι. Το μόνο που μένει είναι να δέσει το σύνολο, όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για δεύτερη θέση και κατάκτηση του Κυπέλλου.