Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα για όλους. Ο Ολυμπιακός έπεσε στον όμιλο της “φωτιάς”, ενώ ο Παναθηναϊκός σε έναν ποιο βατό όμιλο θεωρητικά. Πάμε να δούμε τους ομίλους πως διαμορφώθηκαν αυτούς  που θα αντιμετωπίσουν οι δύο εκπρόσωποι μας στην Ευρωλίγκα.

5′ όμιλος. 

Ολυμπιακός- Ρεάλ-Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ-Χίμκι- Μπάμπεργκ- Ζαλγκίρις- Λαμποράλ Κούτσα. 

Στον όμιλο της “φωτιάς” που διαμορφώθηκε δεν είναι κανείς σίγουρος για κανέναν. Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός συνθέτουν μια τετράδα που εύκολα θα μπορούσε να είναι και η τετράδα του F4 και οι οποίες φαίνεται να έχουν να προβάδισμα λόγω ονόματος, αλλά ποτέ τα ονόματα δεν παίζουν μπάσκετ!! Η Χίμκι έχει  ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα, είναι πολύ δυνατή και διεκδικεί με πολλές αξιώσεις και αυτή την είσοδο της στην τετράδα. Η Λαμποράλ που έδειξε πολύ σοβαρή φέτος είναι ικανή να κάνει την ζημιά σε οποιονδήποτε την υποτιμήσει, ενώ η σταθερότατη Μπάμπεργ σε όλη την πρώτη φάση δύσκολα θα μπορέσει να πλασαριστεί στις προνομιούχες θέσεις, όπως και η Ζαλγκίρις, που θα αποτελέσει στο γήπεδο της κυρίως, έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο για όλους.

Συμπερασματικά κάθε λάθος σε αυτό τον όμιλο μπορεί μα αποδειχθεί μοιραίο για όλους, οπότε οι “ερυθρόλευκοι” πρέπει να είναι σοβαροί καθώς δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, για να μπορέσουν να είναι στους τέσσερις πρώτους που θα πάρουν  εισιτήριο για τα νοκ άουτ παιχνίδια.

6′ όμιλος.  

Παναθηναικός- Φενέρμπαχτσε- Νταρουσάφακα – Λοκομοτίβ- Εφές- Ερυθρός Αστέρας- Μάλαγα- Τσεντεβίτα. 

Σαφώς ποιο βατός όμιλος για τους “πράσινους¨ αλλά όχι και ότι θα περάσουν ασυζητητί με αυτά που έδειξαν ή δεν έδειξαν στον πρώτο γύρο. Η Φενέρμπαχτσε αποτελεί το φαβορί του ομίλου καθώς ήταν από τις ποιο σταθερές ομάδες, ενώ η Λοκομοτίβ που κέρδισε 2 φορές τον Παναθηναϊκό στους ομίλους, μαζί με την Εφες του Ίβκοβιτς και των πολλών εκατομμυρίων και την πολύ σοβαρής εφέτος Μάλαγα, συνθέτουν μια πεντάδα που φαντάζει ένα κλικ ποιο μπροστά από τις υπόλοιπες. Δηλαδή τον αξιόμαχο Ερυθρό Αστέρα που ενισχύθηκε και στο γήπεδο του είναι λίγοι αυτοί που θα περάσουν με νίκη, ενώ  Νταρουσάφακα και Τσεντεβίτα αποτελούν τους θεωρητικά ποιο αδύναμους αντιπάλους του ομίλου.

Συμπερασματικά με αυτά που έδειξαν οι “πράσινοι” στον πρώτο γύρο, πρέπει να βελτιώσουν αρκετά πράγματα για να μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση και παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας στα νόκ άουτ παιχνίδια.