20 χρόνια πίσω, το 1996, η ταινία “Ημέρα Ανεξαρτησίας” είχε κυκλοφορήσει στις αίθουσες. Καθήλωσε εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως και είχε σπάσει τα ταμεία “τρελαίνοντας” το Box Office της εποχής!! Ας θυμηθούν οι παλιοί και ας μάθουν οι νεότεροι…

Η φαντασμαγορική  σύγκρουση ανάμεσα στους εξωγήινους και -κυρίως- την αμερικανική πολεμική τεχνολογία, που είδαμε σε ένα από τα καλύτερα blockbuster των 90s, θα έχει και συνέχεια. H 20th Century Fox και ο Roland Emmerich, σκηνοθέτης και του πρώτου φιλμ, που θα κάνει την σκηνοθεσία του sequel, “Independence Day: Resurgence”, είχε δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με το νέο του κινηματογραφικό πόνημα.

 “Οι άνθρωποι ήξεραν ότι μια μέρα οι εξωγήινοι θα επέστρεφαν. Και ήξεραν ότι ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψεις πραγματικά μέσα στο διάστημα είναι μέσα από σκουληκότρυπες. Έτσι για τους εξωγήινους θα χρειαζόταν 2 με 3 εβδομάδες ενώ για εμάς αυτό είναι 20 με 25 χρόνια”.

Η λογική της ταινίας είναι πως όλα διαδραματίζονται 20 χρόνια αργότερα από την πρώτη ταινία. Γι’ αυτό και ο στόχος είναι να βγει στις αίθουσες το 2016 (ακριβώς 20 χρόνια από την πρεμιέρα του Independence Day, η οποία είχε πραγματοποιηθεί το 1996). Όσο για τους πρωταγωνιστές που θα σώσουν την ανθρωπότητα από τις νέες εξωγήινες εισβολές, θα δούμε  νέα πρόσωπα όπως οι Liam Hemsworth (Thor) και Charlotte Gainsbourg (Antichrist, Nymphomaniac), αλλά και αρκετά γνώριμα πρόσωπα από την πρώτη ταινία όπως οι Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox και Brent Spiner.

Η ανθρωπότητα στη σύγχρονη εποχή χρησιμοποιεί την εξωγήινη τεχνολογία προς όφελος της, έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια αμυντική ασπίδα κατά των διαφόρων εισβολών. Οι εξωγήινοι κάποια στιγμή, επιστρέφουν με πρωτοφανή όπλα και διάθεση για αφανισμό και εκεί αρχίζουν οι εφετζίδικες καταστροφές. Τα πλάνα μας δείχνουν, ότι είναι ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς για το comeback ενός τόσο δημοφιλούς φιλμ επιστημονικής φαντασίας.

Η ταινία που αναμένεται με ενθουσιασμό από τους φίλους του είδους θα είναι στις αίθουσες αρχές Ιουνίου. Μέχρι τότε πάρτε μια πρόγευση από το πρώτο επίσημο trailer: