Συντελεστές:
Κείμενο, σκηνοθεσία: Ιάκωβος Μυλωνάς
Σκηνικά, κουστούμια: Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Φωτισμοί: Κίρκη Αθανασιάδου
Βοηθός παραγωγής: Κατερίνα Σουίπα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Τσολάνα
Φωτογραφίες: Κατερίνα Πουλέα
Κομμώσεις: Νίκος Εξαδάκτυλος
Παίζουν:
Ιάκωβος Μυλωνάς, Ζαχαρούλα Βαλαβάνη, Αθηνά Βαλκώνη, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Μελίνα Λεφαντζή, Εβίτα Φιτσαντωνάκη, Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου
Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας, οι φτωχοί και οι άνεργοι δεν έχουν θέση στο ήδη «ταλαιπωρημένο» σύστημα. Την «λύση» θα δώσει ένας πρωτοποριακός νόμος το έτος 2047, κατά τον οποίο κάθε άνεργος θα τιμωρείται με…θάνατο! Το επόμενο έτος, το 2048, ο νόμος «εμπλουτίζεται» με νέα τροπολογία, με την οποία κάθε «υποψήφιος» άνεργος, καθένας που πρόκειται δηλαδή να απολυθεί, θα εκτελείται από την κυβέρνηση για να μην χρειαστεί να τον «ψάχνουν» μετά.

Όμως, κάθε δράση έχει και την αντίδρασή του. Έτσι γεννιέται ένα επαναστατικό κίνημα, κινούμενο στην παρανομία και με αποκλειστικό στόχο την εξάλειψη της κατάχρησης εξουσίας και της απάνθρωπης και πρωτοφανούς βίας.

Τι συμβαίνει όταν ο έρωτας παρεμβαίνει στα όνειρα και τον σκοπό ζωής; Τι γίνεται όταν η προσωπική «κρίση» επηρεάζεται από την έλλειψη εμπιστοσύνης στον μεγάλο σου έρωτα, ακόμα και στην ίδια σου την μητέρα; Θα καταφέρει η αντίσταση να κάμψει την εξουσία και να τιμωρήσει τους ιθύνοντες ή θα επικρατήσει ο «νόμος» του ισχυρού, με «πάτημα» την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και τους νόμους με «γνώμονα» το «κοινό» συμφέρον;

Ποιος θα νικήσει;

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια σύγχρονη «μαύρη» κωμωδία, βασισμένη στα προβλήματα του ελληνικού λαού, αναλύοντας τα καθημερινά βάσανα του μέσου Έλληνα και την αντιμετώπιση που έχει από τους ιθύνοντες και τις ανά περιόδους κυβερνήσεις. Η παράσταση διαδραματίζεται στο εγγύς μέλλον, με την οικονομική κρίση να επικρατεί στην καθημερινότητά μας, τα προβλήματα επιβίωσης να συνεχίζουν να ταλανίζουν τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες. Οι μεν, βαδίζουν μαζί με το σύστημα, βολεμένοι στους «καναπέδες» τους και αδιάφοροι για την επόμενη μέρα. Οι δε, «μετανιωμένοι» που είχαν όνειρα και φιλοδοξίες να σπουδάσουν και να προσφέρουν στην κοινωνία, εντάσσονται στην αντίσταση και προσδοκούν σε ένα καλύτερο «αύριο» απαλλαγμένο από σκιές και φαντάσματα του παρελθόντος.

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς και ο θίασος του, μια ομάδα νέων και ταλαντούχων ηθοποιών, μας μεταφέρουν με ένα άκρως ρεαλιστικό τρόπο, με μια κυνική ματιά την ωμή πραγματικότητα του σήμερα με μια δόση του αύριο. Παραθέτει τα δεδομένα και τα ζητούμενα της εποχής και μας παρουσιάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. Η συνέχεια…στο σανίδι!

Που παίζεται

Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού

Διεύθυνση:Χαλκιδικής 83

Τηλέφωνο:2110121686