Οι διακοπές των Χριστουγέννων βρίσκονται πολύ περισσότερο κοντά μας απο ότι νομίζεις. Καλά τα εδέσματα της εποχής (κουραμπιέδες και μελομακάρονα), αλλά και η ανταλλαγή δώρων σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Όμως η ζωή σου χρειάζεται περισσότερα πράγματα. Πως θα σου φαινόταν να βγάλεις χρήματα περπατώντας;

Κάπως έτσι σε βάζει σε σκέψεις η νέα υπηρεσία Bitwalking. Με τη μέθοδο αυτή γίνεται πραγματικότητα κάτι που επιζητούν πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας. Πας που πας γυμναστήριο, δε νομίζω οτι θα σε χάλαγε να αποκομίσεις και οικονομικά οφέλη. Αυτό μπορείς να το καταφέρεις μέσα απο το καινούργιο αυτό πρόγραμμα. Για να δω σηκωμένα χεράκια λοιπόν. Ποιος θέλει να πάρει μέρος;

 

Untitled

 

Καιρός η υπηρεσία Bitwalking να μπει στη ζωή σου αν σου αρέσει να αθλείσαι και να γεμίζεις τις τσέπες σου. Το μοναδικό αυτό πρόγραμμα πληρώνει τα μέλη του με «bitwalking dollars» (BW$), για να περπατούν απλά. Το όλο concept είναι αρκετά παρόμοιο με αυτό του Bitcoin, το διάσημο «κρυφό» διαδικτυακό νόμισμα. Η ειδοποιός διαφορά είναι οτι τα νομίσματα κερδίζονται με το να είσαι ενεργός καθημερινά στην άθληση.

Η δραστηριοποίηση με το Bitwalking είναι αρκετά εύκολη. Αρχικά θα πρέπει να «κατεβάσεις» την εφαρμογή, η οποία θα ανιχνέυει τα βήματα σου. Η ποσότητα των BW$ που συλλέγεις εξαρτάται απο τα βήματα που κάνεις καθημερινά. Η τωρινή συναλλαγματική ισοτιμία είναι 10.000 βήματα για 1 BW$. Μπορεί να φαίνονται πολλά βήματα αλλά για έναν πολυάσχολο άνθρωπο είναι καλό ποσοστό. Μόλις φτάσεις ένα συγκεκριμένο αριθμό BW$, μπορείς να κάνεις αγορές σε επιλεγμένα καταστήματα. Καθόλου κακή προσφορά για κάποιον που απλά περπατάει.

 

Untitled34
Ορισμένες εταιρείες κατασκευής αθλητικών και άλλων υποδημάτων ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το νέο νόμισμα, ενώ σε συζητήσεις για συνεργασία βρίσκεται και μια βρετανική τράπεζα. Συμμετοχή στο BW μπορεί επίσης να δηλώσουν εταιρείες υπηρεσιών υγείας, ασφαλιστικές, διαφημιστικές, καθώς επίσης φιλανθρωπικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.α.

Υπάρχει όμως και ένα αρνητικό στην όλη υπόθεση. Αυτή τη στιγμή το Bitwalking είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία, την Κένυα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο είναι στα επόμενα σχέδια της εταιρείας να εξαπλωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Ιδιαίτερα σε Αμερική και Ευρώπη.

 

Untitled1

 

Πέρα απο την επιχειρηματικότητα του πρότζεκτ αυτού υπάρχει και η άλλη πλευρά. Η περιβαντολογική. Οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας σε δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν την οπτική τους.

 

“Περπάτημα σημαίνει λιγότερη χρήση οχημάτων, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει λιγότερη μόλυνση στο περιβάλλον μας. Επιπρόσθετα τα Bitwalking dollars (BW$) κερδίζονται με την ανθρώπινη κίνηση και όχι με κάποια μηχανήματα, τοποθετώντας τον άνθρωπο σε πρώτη μοίρα.”

 

Για την ώρα το Bitwalking φαίνεται απόλυτα νόμιμο. Ο φόβος στους αναγνώστες της είδησης αυτής είναι αν υπάρχει περίπτωση να είναι το επόμενο «κρυφό» νόμισμα. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν απάντηση και για αυτό:

 

“Οι οικονομικές συναλλαγές στο Bitwalking είναι ασφαλείς και προσωπικές. Μπορείς να μεταφέρεις κεφάλαια σε όποιον επιθυμείς όποτε επιθυμείς. Έχεις τον απόλυτο έλεγχο του λογαριασμού σου και την απεριόριστη ασφάλεια και νομιμότητα.”

 

Μετά και αυτές τις δηλώσεις τι περιμένεις. Βγες απο το σπίτι και περπάτα. Πέρα απο την υγεία σου θα κάνεις και καλό στη πονεμένη σου τσέπη.