Η “Πόλις εάλω” ξανά χτες βράδυ, έστω στην παράταση, έστω κι αν χρειάστηκε να φτύσουν αίμα οι “ερυθρόλευκοι”. Μπορεί να κέρδισαν πολλά από αυτήν τη νίκη, όμως σε μια μάχη δυστυχώς υπάρχουν απώλειες και για το νικητή. Η χτεσινή σοβαρή απώλεια της ομάδας του Πειραιά ακούει στο όνομα Πάτρικ Γιανγκ…

lojeski Θα ξεκινήσουμε πάντως διαφορετικά… Μέσα σε μια νίκη ενυπάρχουν μικρές, μικρές νίκες, εκτός των απωλειών.  Μια τέτοια νίκη είναι η εδραίωση του Λοτζέσκι σε ακρογωνιαίο λίθο της απόδοσης των ερυθρολεύκων. Παίζει παντού (ακόμη και στοιχειωδώς στον άσο) προκειμένου να ωθήσει την ομάδα του στο να βρει λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Οι Αγγελόπουλοι δικαίωνονται απόλυτα που τον κράτησαν στο Λιμάνι, όταν άλλοι έβλεπαν μάλλον σαν… βήμα το πέρασμά τους από τον Ολυμπιακό (βλ. Ντάνστον). Ο διεθνής Βέλγος μοιάζει να βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της έως τώρα καριέρας του, όντας ώριμος και σοβαρός και δείχνοντας παράλληλα πως πάνω απ’ όλα βάζει την ομάδα.

Επανερχόμενοι στα… άσχημα τώρα και αναφορικά με τις απώλειες από μια κερδισμένη μάχη, ο θηριώδης σέντερ του Ολυμπιακού Γιανγκ στάθηκε άτυχος στη χτεσινή αναμέτρηση, αφού όχι μόνο αποχώρησε τραυματίας, αλλά και η ζημιά ήταν σοβαρή. Ρήξη χιαστού έδειξε η διάγνωση από τους γιατρούς, κάτι που σημαίνει ότι ο σύλλογος του Λιμανιού θα στερηθεί τις σημαντικότατες υπηρεσίες του 23χρονου  σέντερ ουκ ολίγον καιρό. Προέχει, ωστόσο η υγεία του αθλητή.

Είναι γεγονός ότι ελλείψει Χάντερ, το βάρος για τη φροντ λάιν είχε πέσει στο Γιανγκ. Τα δεδομένα όμως τώρα αλλάζουν άρδην. Η “στραβοτιμονιά” αυτή δεν πρέπει να βγάλει την ομάδα από τον – σωστό- δρόμο που φαίνεται miloutinofσιγά σιγά να παίρνει. Βλέπουμε τον Σφαιρόπουλο να δοκιμάζει συστήματα με τον Αγραβάνη στο “5” και τον Παπαπέτρου στο “4”.Η ανάγκη για ενίσχυση επιτακτική. Οι λύσεις όμως περιορισμένες μεσούσης της περιόδου. Η ζωή στον Πειραιά πρέπει, ωστόσο, να συνεχιστεί παρά τα προβλήματα και γιατί όχι η συγκεκριμένη ατυχής συγκυρία να μην αποτελέσει πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον φέρελπι Μιλουτίνοφ, να δείξει την αξία του στο υψηλότερο επίπεδο. Η Ευρωλίγκα έχει πολλή διαδρομή ακόμη και όλοι θα χρειαστούν να προσφέρουν στο παρκέ.

Είναι λοιπόν η στιγμή του “λευκού πενταριού” των ερυθρολεύκων για να αποδείξει ότι έχει τα φόντα να βρίσκεται περισσότερο χρόνο στην πεντάδα, δικαιώνοντας και την επένδυση των διοικούντων την ΚΑΕ. Ο Μιλουτίνοφ πρέπει απλώς να το πιστέψει, μπαίνοντας πιο στιβαρά στις αντίπαλες ρακέτες, κυριολεκτικά και μεταφορικά.