Ο πρώτος αγώνας μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έχει ολοκληρωθεί και οι «πράσινοι»  έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα και με «σπάσιμο» της έδρας για ακόμα μια φορά, επικρατώντας στο Σ.Ε.Φ με 83-81.

Ήταν η τέταρτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» παλεύουν όλη την χρονιά να κατακτήσουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ αλλά ο Παναθηναϊκός έχει το «know how» και καταφέρνει μέσα σε 40 λεπτά να «γκρεμίσει» όλο το «οικοδόμημα» του αντιπάλου του.

Α1 τελικοι 2

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε στο Σ.Ε.Φ πολύ διαβασμένος, ενώ ο Ολυμπιακός έδειξε υπεροψία και τρομερή έλλειψη συγκέντρωσης με αποτέλεσμα να «εξαφανιστούν» , όχι τα βαριά χαρτιά των πρωταθλητών (Σπανούλης και Πρίντεζης ήταν πάρα πολύ καλοί και αποτελεσματικοί) αλλά παίκτες «κλειδιά» , όπως οι Χάκετ, Στρόμπερι, Μάντζαρης και Παπανικολάου (ήταν και ο μοιραίος παίκτης της τελευταίας επίθεσης). Αντίθετα, το «τριφύλλι» παρουσίασε ένα πολύ συγκεντρωμένο πρόσωπο, κάλυψε τις αδυναμίες του σε διάφορες θέσεις, ο Πεδουλάκης έκανε καλή διαχείριση του υλικού του, ο Καλάθης ήταν καταπληκτικός στον ρόλο του ηγέτη, ο Παππάς έδειξε πως άμα δείχνει πειθαρχία και αγωνιστικότητα, είναι πολύ χρήσιμος για την ομάδα του, ενώ ο Φώτσης με την εμπειρία του πήρε στην «πλάτη» του την ομάδα και έτσι οδηγηθήκαμε στο 1-0.

Οι τελικοί μεταφέρονται στο Ο.Α.Κ.Α. Αν και ο νικητής του πρώτου αγώνα στο τέλος στέφεται πρωταθλητής κατά 90%, όπως λέει και η προϊστορία, η σειρά έχει μέλλον. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το ίδιο λάθος με τον Ολυμπιακό και υποτιμήσει τον Ολυμπιακό, θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Ο Ολυμπιακός, θα παρουσιαστεί πιο διαβασμένος, έχει περισσότερες λύσεις από τον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να το αποδείξει και στο γήπεδο.

Υ.Γ: Στις βολές του Διαμαντίδη στο τέλος, δεν υπήρξε εντολή, δεν υπήρξε σύστημα από πλευράς προπονητικού τιμ Ολυμπιακού, σε περίπτωση που χάσει ο Διαμαντίδης την βολή, για το ποιος θα πάρει την επίθεση και με ποιο τρόπο;Αυτό είχε σχεδιαστεί ή ο Παναθηναϊκός ήταν και εκεί διαβασμένος;