Το πράσινο φως για την κατασκευή του γηπέδου πήρε η ΑΕΚ από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την Περιβαλλοντική Μελέτη. Η προθεσμία υποβολής της γνωμοδότησης τους έληξε σήμερα (24/11) και οι επόμενες εξελίξεις αφορούν καθαρά τεχνικά θέματα.

Όσες υπηρεσίες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην δημόσια διαβούλευση, γνωμοδότησαν θετικά για την μελέτη της «Αγίας Σοφίας» χωρίς κάποια άλλη παρατήρηση. Μοναδική αρνητική εισήγηση ήταν αυτή από τη πλευρά του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας χωρίς όμως αυτό να προκαλεί κάποια αρνητική εξέλιξη αναφορικά με την ανέγερση του γηπέδου. Ο λόγος είναι πως, η γνώμη του Δήμου έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο στην διαβούλευση. Συνεπώς το μόνο που καταφέρνει να κάνει τόσο καιρό ο κύριος Βασιλόπουλος είναι απλά να καθυστερεί τις εξελίξεις για το γήπεδο.

Επόμενο βήμα για τους ανθρώπους της ομάδας και την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε» είναι ένα ραντεβού ίσως μέσα στην μέρα, με στελέχη του ΥΠΑΠΕΝ για να ενημερωθούν για τις επιτροπές που αποφασίστηκε να συσταθούν ώστε να ετοιμάσουν τα επόμενα βήματα για το έργο. Το καθησυχαστικό κομμάτι της υπόθεσης είναι πως με αργά βήματα αλλά σταθερά, εξελίξεις υπάρχουν. Από την πλευρά της η «Ένωση» είναι έτοιμη σε ότι της έχει ζητηθεί τα τελευταία δυο χρόνια.

Δυστυχώς στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας, ο τομέας των επενδύσεων και κατασκευών έχει «πεθάνει» τα τελευταία 7 χρόνια. Όλη αυτή η κατάσταση έχει ως απόρροια, ένα τέτοιων διαστάσεων έργο όσο νόμιμο και αν είναι, να προκύπτει αδύνατη η κατασκευή του σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Αλλά θα γίνει.!