Αλλά ο «νέος» είναι σχεδόν… εξαφανισμένος. Γερασμένη παρουσιάζεται για άλλη μια φορά η Ιταλία, με την γενιά των «25-30», να απουσιάζει επιδεικτικά.

Η Ιταλία παραδοσιακά παρουσιάζει από τις πιο… ώριμες αποστολές, στις διεθνείς διοργανώσεις που συμμετέχει. Χαρακτηριστικό είναι πως η ομάδα που θριάμβευσε στο Mundial του 2006, είχε μέσο όρο ηλικίας 28,2 χρόνια, ενώ αυτή η ομάδα που θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Γαλλίας, θα είναι κατά δυόμισι μήνες μεγαλύτερη!

Χαρακτηριστικό είναι πως οι παίκτες ηλικίας άνω των 30 ετών, φτάνουν τους 9, ενώ η καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία «25-30», αντιπροσωπεύει μόλις το 39% του ρόστερ που επέλεξε ο Αντόνιο Κόντε. Το στατιστικό αυτό βέβαια χειροτερεύει από την απουσία των τραυματιών και ποιοτικών μέσων Κλαούντιο Μαρκίσιο και Μάρκο Βεράτι.

Λόγος βέβαια γίνεται για την χαμένη γενιά ποδοσφαιριστών 25-30, που δείχνει την ένδεια ποιότητας των Ιταλών ποδοσφαιριστών που δεν μπορούν να κερδίσουν χρόνο στις ομάδες τους και κατ’ επέκταση στην Εθνική, αφού κυριαρχούν οι πολλοί ξένοι στη Serie A.

Πηγή: www.sportotal.gr