Σε θρίλερ εξελίχθηκε ο όμιλος μετά την ήττα της ΑΕΚ από την Χάποελ Ιερουσαλήμ με 82-78. Πλέον, η «βασίλισσά» θέλει μόνο νίκη στο ΟΑΚΑ την άλλη Τέταρτη απέναντι στην Νεπτούνας, για να ελπίζει. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την «Ένωση» να δείχνει πως θέλει να έχει αυτή το πάνω χέρι στην εξελίξει της αναμέτρησης και μπήκε στο ματς με ένα γρήγορο 4-0.  Ωστόσο, η πολύ άσχημη αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ έδωσε στην Χάποελ Ιερουσαλήμ την  ευκαιρία να την «χτυπήσει» από την πρώτη περίοδο με 31-20.

Στην δεύτερη περίοδο με Παπαντωνίου και Καλαμπόκη ανέβασε λίγο περισσότερο το δείκτη πίεσης της και βελτίωσε την αμυντική της λειτουργία. Ενώ βελτίωσε και την επίθεση της με τον Μαλικ Χέρστον να δίνει αρκετές φορές την λύση, έχοντας ως αποτέλεσμα να μειώσει στου -5 (35-30) στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Το τέλος του ημίχρονου  βρίσκει την Χάποελ Ιερουσαλήμ να προηγείται με  43-37. Το θετικο για την ΑΕΚ είναι πως από τους 31 πόντους της πρώτης περιόδου, κατάφερε να δεχτεί μόνο 12 στην δεύτερη περίοδο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησέ με την «Βασίλισσα» να μην μπορεί να σκοράρει και να  βρίσκει τους πρώτους πόντους  από τον Μαυροκεφαλίδη στα 2,37. Ενώ η Χάποελ είχε το τρόπο να διατηρήσει την υπερ της διαφορά. Η αστοχία της ΑΕΚ στις βολές και στα τρίποντα είναι αυτά που κάνουν την διαφορά σε επίπεδο στατιστικής.

Ένα τεχνικό πρόβλημα  στα 7,23 πριν από την λήξη της τρίτης περιόδου το οποίο κράτησε για  15΄ έκανε καλό στην ΑΕΚ. Καθώς, αμέσως μετρά την διακοπή μπόρεσε να φτάσει για πρώτη φορά στους -4 (50-46). Το τέλος της τρίτης περιόδου άφηνε υποσχέσεις πως ο αγώνας θα εξελιχθεί σε θρίλερ. Όπως και έγινε.

Στην 4η περίοδο το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο. Ένα τρίποντο του Καλαμπόκη όμως,  έδωσε την ψυχολογική ένεση στου «κιτρινόμαυρους» και έπειτα  από 38 λεπτά αγώνα φτάνουν την διαφορά στους -2 (72-74). Το κακό για την ΑΕΚ είναι πως η Χάποελ έβρισκε αμέσως λύσεις και ξανά πήγε την διαφορά στους 4. Τελικο αποτελεσμα 82-78.