Μεγάλη ομάδα δε σε κάνουν μόνο οι τίτλοι. Μεγάλη ομάδα σε κάνει η ιστορία σου, η διαδρομή σου στη πάροδο των χρόνων αλλά και τα πεπραγμένα εκτός γηπέδου. Και ειδικά τα τελευταία η ΑΕΚ τα επιδεικνύει με συνέπεια πολλά χρόνια τώρα. Ομάδα προσφύγων, αλλά και…αθλητικός πρόσφυγας η ίδια πολλά χρόνια τώρα είναι συνεχώς και με συνέπεια κοντά στους αδύναμους και αναξιοπαθούντες.

 

ΑΕΚΑΡΑ
Αναμνηστική φωτό του αγώνα Παρτιζάν-Αεκ το 1999

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την M. Τετάρτη 7 Απριλίου του 1999. Τότε που η ΑΕΚ ταξίδεψε στην εμπόλεμη Σερβία και το Βελιγράδι. Σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, εν καιρώ πολέμου, η ΑΕΚ αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Παρτιζάν, μπροστά σε περίπου 15000 φιλάθλους και των δύο ομάδων. Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν “έξω ο πόλεμος από τη Γιουγκοσλαβία” και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ‘οτι ήταν η μόνη μέρα που δεν ήχησαν οι πολεμικές σειρήνες στην πολύπαθη πόλη. Ενέργεια που έτυχε ευρείας αναγνώρισης και προβολής παγκοσμίως!!

Η ΑΕΚ, συνεχίζοντας να βαδίζει στα ίδια χνάρια, συμμετέχει σε άλλο ένα φιλικό με σημαδιακό χαρακτήρα. Είναι ένα φιλικό με ελεύθερη είσοδο, από το οποίο δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς. Μια πράξη συμπαράστασης προς εκείνους που καθημερινά δίνουν τη μάχη της επιβίωσης. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής λοιπόν, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στις 29 Δεκεμβρίου στις 17:00 στο ΟΑΚΑ την Εθνική ομάδα των Αστέγων σε ένα φιλικό παιχνίδι, που θα αναδείξει νικητή τον αγώνα κατά της φτώχειας αλλά και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η Εθνική Αστέγων η οποία κατέκτησε το «INSP Trophy», αλλά και το Κύπελλο «Fair Play» («Ευ Αγωνίζεσθαι») στο 13ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων!!

Η «Ένωση» έδωσε στο διαφημιστικό πλαίσιο της αναμέτρησης στη δημοσιότητα ένα σποτάκι όπου οι Χρήστος Αραβίδης και Ντιέγκο Μπουονανότε συναντούν… τυχαία μερικούς από τους αντιπάλους τους και “σκαρώνουν” επί τόπου την αναμέτρηση της 29ης Δεκεμβρίου, αλλάζοντας πάσες!!

Με μία μπάλα στα πόδια! Γιατί πολύ απλά… μία μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο! Πράγμα που στην Ελλάδα το ξεχνάμε δυστυχώς συχνά πυκνά