17:06, 27/12/2015 | Συντάκτης: Γιάννης Μιχαλάκος

Super League ή Football League

Ο πρώτος γύρος των πρωταθλημάτων στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, οδεύει προς την ολοκλήρωση του και τα πρώτα συμπεράσματα είναι πλέον ορατά και στους πιο δύσπιστους. Η διαφθορά και η αναξιοπιστία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οδηγούν στην απαξίωση, στην αποστροφή από το άθλημα και τον ενδιαφέρον του κόσμου πλέον στρέφεται σε πιο… ερασιτεχνικά αθλήματα. Το Sport Revolution παρακολούθησε την πλειοψηφία των αγώνων σε Super League και Football League και σας παραθέτει ομοιότητες και διαφορές.

Βλέπουμε πως στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, στην Super League έχουν γίνει πάρα πολλά θλιβερά γεγονότα που μόνο απογοήτευση και θυμό μπορούν να προκαλέσουν και οι παλαιότεροι του χώρου λησμονούν όλο και περισσότερο τις όμορφες και πιο αγνές εποχές, όπου επικρατούσε η αξιοπιστία και οι μάχες καθαρά εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Κάθε βδομάδα ακούγονται διάφορα περί διαιτησίας και αναξιοπιστίας, επενδύσεις δεν υπάρχουν και λογικό άλλωστε, οι νέοι που παλιότερα επιθυμούσαν όσο τίποτα να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, τώρα γυρίζουν την πλάτη στο πιο δημοφιλές σπορ του κόσμου. Ποιος ο λόγος να ασχολούνται άλλωστε και να πηγαίνουν στο γήπεδο, όταν «ξέρουν» εξ’αρχής ότι το αποτέλεσμα ίσως και να είναι προκαθορισμένο και προμελετημένο;

Στην Football League ειδικότερα, υπάρχουν μαρτυρίες και προαναγγελίες για προκαθορισμένα παιχνίδια και για ομάδες που θα τιμωρηθούν και θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα. Ίσως είναι και απόρροια του γενικότερου και διεθνούς προβλήματος της μόλυνσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από την διαφθορά, βλέπε Μπλάτερ και Πλατινί.

123

Εύλογα τίθεται το ερώτημα «τι να κάνουμε τότε και τι να παρακολουθήσουμε;» H άμεση και η πιο λογική απάντηση είναι να επιμείνουμε στα ερασιτεχικά πρωταθλήματα, όπου κυριολεκτικά «πέφτουν κορμιά» κάθε Κυριακή και πρωταρχικός στόχος είναι ο αθλητισμός και όχι ο πρωταθλητισμός! Μια εναλλακτική πρόταση έιναι να παρακολουθήσουμε μόνο διεθνές ποδόσφαιρο, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας και αποστροφής αλλά και υποτίμησης, αν θέλετε, του εγχώριου προϊ’όντος. ΟΧΙ…

Αν πέσουμε στην παγίδα του συμβιβασμού και του μοιρολατρισμόυ πως όλα είναι στημμένα και πουλημένα , τότε το μέλλον δεν είναι απλά δυσοίωνο αλλά προβλέπεται χειρότερο, καθώς δεν θα υπάρχουν ανιδράσεις και ζώνες άμυνας και πίεσης του σάπιου συστήματος. ΟΧΙ…

Η πρότασή μας είναι να ασχοληθούμε περισσότερο με την Football League! Το ποδόσφαιρο εκεί θυμίζει περισσότερο….ποδόσφαιρο και θέαμα παρά εμπόριο και σκοπιμότητες. Υπάρχουν βέβαια και εκεί μελανές στιγμές, αλλά σε καμία περίπτωση όσο στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστες, αντιμετωπίζουν αρκετά οικονομικά προβλήματα, αλλά δε σταματάνε να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους σε κάθε αγωνιστική, να μάχονται για το καλό της ομάδας κυρίως και έπειτα για το προσωπικό όφελος.

12366287_1648688802085767_2835056144659109428_n

Γέννημα θρέμμα Καλλιθεάτης, παρακολουθώ από κοντά της προσπάθειες της ομάδας της πόλης μου, της αγαπημένης μου Καλλιθέας, να μείνει πρωταγωνίστρια και όχι κομπάρσος, στο πρωτάθλημα. Μετά από μια δύσκολη περσινή χρονιά, όπου σώθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό των μπαράζ, φέτος, παρά τα εσωτερικά προβλήματα οικονομικής φύσεως και εύρεσης οικονομικών πόρων, δείχνει ανταγωνιστική και μάχεται για το κάτι παραπάνω. Λογικά, θα σωθεί άνετα και ίσως να προλάβει και το τρένο της ανόδου, αν εκμεταλλευτεί όπως κάνει έως τώρα την δύναμή της, το Ελ Πάσο, που τόσο πολύ της στοίχισε η απώλεια του, πέρυσι.

Το συμπέρασμα είναι πως είτε ως φίλαθλος είτε ως νέος και ταλανούχος ποδοσφαιστής δεις το ελληνικό ποδόσφαιρο, η επιλογή είναι να επικεντρωθούμε στα χαμηλότερα στρώματα όπου ακόμα επικρατεί το πάθος και η θέληση για την νίκη και όχι για το κέρδος. Ασχοληθείτε, όσο ακόμα προλαβαίνετε….

Γιάννης Μιχαλάκος

Αν θες πραγματικά να διαβάσεις για μένα τότε πάτα εδώ