16:38, 19/01/2016 | Συντάκτης: Γιάννης Μιχαλάκος

Έξω Ναδάλ και Χάλεπ

Με δύο εκπλήξεις ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του Αυστραλιανού Όπεν, καθώς Ράφαελ Ναδάλ και Σιμόνα Χάλεπ βρέθηκαν πολύ νωρίς εκτός συνέχειας της διοργάνωσης αν και είχαν βλέψεις ακόμα και για κατάκτηση του τίτλου.

ναδαλ αυστραλια

Στους άνδρες ο Φερνάντο Βερντάσκο επικράτησε με 3-2 σετ του συμπατριώτη του Ράφα Ναδάλ, αν και μετά το δυνατό του ξεκίνημα και το νικηφόρο πρώτο σετ, είδε τον αντίπαλό του να κατακτά τα επόμενα δύο και να οδηγεί τον αγώνα, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας έστειλε το ματς στο πέμπτο και κρίσιμο σετ. Εκεί ο Βερντάσκο έδειξε μεγαλύτερες αντοχές και πιο σταθερός στις κρίσιμες στιγμές και με λιγότερα αβίαστα λάθη και περισσότερους Winners, «πέταξε» εκτός συνέχειας τον κάτοχο του τίτλου το 2009.


Τα σετ: 7-6,4-6,3-6,7-6,6-2

Στις γυναίκες, είχαμε την μεγάλη έκπληξη από την κινέζα Σουάι Ζενγκ(Νο133), η οποία επικράτησε της ρουμάνας Σιμόνα Χάλεπ(Νο2) με 2-0 σετ. Η κινέζα ήταν συγκλονιστική και με απίστευτη ωριμότητα και συνέπεια στα χτυπήματά της. Κατάφχαλεπ αυστραλιαερε έτσι να πετύχει την πρώτη της νίκη σε Grand Slam έπειτα από εννέα χρόνια και 15 προσπάθειες! Η Χάλεπ από την άλλη απογοήτευσε για ακόμα μια φορά και έδειξε ανή
μπορη να αντιδράσει στην πίεση της Ζενγκ και στις μεγάλες προσδοκίες που είχε για κάτι καλύτερο.

Τα σετ: 6-4,6-3

Γιάννης Μιχαλάκος

Αν θες πραγματικά να διαβάσεις για μένα τότε πάτα εδώ