16:15, 04/03/2016 | Συντάκτης: Ανδρέας Ζέρβας

Δώσε ένα τέλος να αρμόζει…

Τις τελευταίες ώρες έπειτα από το παιχνίδι στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Εκεί οπού συνέβησαν τα γνωστά άγνωστα φαινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, (περίεργες διαιτητικές αντιδράσεις, καφρίλες από οπαδούς, πόλεμος με την αστυνομία) χιλιάδες ανακοινώσεις από ΕΠΟ, Κοντονή και άλλους αρμόδιους φορείς. Είχαμε την κατάληξη, με την απόφαση οριστικής  διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδος. Απόφαση η οποία προήλθε από ολόκληρο υπουργικό συμβούλιο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την απόφαση αυτή είναι πολλά. Αρχικά θα σκεφτεί κάποιος, το κύπελλο έχει διαφορετικούς  φορείς από το πρωτάθλημα; Μήπως συμμετέχουν άλλες ομάδες; Ή οι παράγοντες είναι διαφορετικοί; Η απάντηση είναι μια… τα ίδια χάλια ισχύουν και στα δυο.

Σίγουρα η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού δεν καλύπτει τις απορίες πολλών φιλάθλων. Μπορεί να θέλει να αποφύγει έναν τελικό κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ με 25 χιλιάδες κόσμο στο ΟΑΚΑ και από τις δυο ομάδες, που στα μάτια του ίσως φαντάζει σαν εμφύλιος πόλεμος. Το ζητούμενο είναι με την απόφαση διακοπής του κυπέλλου τι θα πετύχει;

Η δική μου γνώμη είναι πως το λογικό θα ήταν να σταματήσουν όλα. Έτσι βγήκε και ο τίτλος του άρθρου από το τραγούδι του Σφακιανάκη «Δώσε ένα τέλος να αρμόζει κάνε μια έξοδο μεγάλη»… και η έξοδος πρέπει να έρθει από την Ευρώπη. Ίσως αν κοπούν τα μυθικά έσοδα που παίρνουν οι ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να κοιτάξουν οι παράγοντες να βελτιώσουν το εσωτερικό προϊόν που δεν αξίζει τίποτα αυτή την στιγμή.

Ανδρέας Ζέρβας

Το νούμερο 14 στην ζωή μου (αν και δεν είμαι προληπτικός) είναι κάτι σαν το number 23 στην ζωή του Τζιμ Καρει. Πολλά και διάφορα γεγονότα συνδέονται και περιστρέφονται γύρω από αυτό.