14:01, 04/05/2016 | Συντάκτης: Νίκος Πολιουδάκης

«Captain America: Civil War» και η μάχη αρχίζει…

Κατά την… αποκάλυψη συμμετοχής -και- του Spiderman στην εμφύλια διαμάχη ανάμεσα στο «team» του Captain America και τους «συμμάχους» του Iron Man, γράφαμε για τον «ωραιότερο» εμφύλιο όλων των εποχών στο χώρο του κινηματογράφου. Βλέποντας εν συνεχεία στη μεγάλη οθόνη το «Captain America: Civil War», απλώς επιβεβαιωθήκαμε περίτρανα, με τις εκπλήξεις, αναφορικά με τους χαρακτήρες που συμμετέχουν στο… χαμό, αλλά και τις αιτίες του «εμφυλίου», να είναι ακόμη περισσότερες!

fwto4

Η ταινία των αδελφών Anthony και Joe Russo  έρχεται αύριο στις ελληνικές αίθουσες και αναμένεται με αγωνία από τους fans των υπερηρώων και ιδιαιτέρως της MARVEL. Το προαναφερόμενο σκηνοθετικό δίδυμο, οι υπογράφοντες το σενάριο και οι πρωταγωνιστές της ταινίας (δείτε σχετικά εδώ) μας χαρίζουν τα εξής: Ακατάπαυστη δράση για δύο και πλέον ώρες, μια υπόθεση πολύ «δυνατή», συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ της «συνύπαρξης» παλαιών και… νέων «Εκδικητών», αλλά, παράλληλα, ένα φιλμ αρκετά «σκοτεινό».

 

H υπόθεση (;)

Με το «καλημέρα», οι Avengers, όπως προέκυψαν και από την ταινία τους υπ’ αριθμόν «2» (η Scarlet Witch και ο Vision, που «προστέθηκαν» στην παρέα μετά το «Avengers: Age of Ultron» του 2015, συν τον Falcon από τη 2η ταινία του Captain America, αλλά και με τους Hulk και Thor άφαντους), τίθενται σε αμφισβήτηση από τον κόσμο για τις «αγνές» τους προθέσεις.

Η εξέλιξη αυτή είναι κάτι, που όσοι το θυμάστε ενδεχομένως, είχε εννοηθεί ήδη από το κλείσιμο της ταινίας, The Avengers» του 2012, όταν κάποιοι τότε τους είχαν αντιμετωπίσει ως σωτήρες, ενώ κάποιοι άλλοι ως συνυπαίτιους της μεγάλης καταστροφής και των πολλών θανάτων από την εισβολή των απόκοσμου στρατού, με ηγέτη το Loki. Πριν την τωρινή ταινία δε, η «αυγή» του Ultron, αποτέλεσμα της υπεροψίας του Tony Stark, ήρθε να βάλει και άλλη… σαντιγί σε αυτό το αρνητικό συμπέρασμα, πριν δέσει για τα καλά το γλυκό!

Αφορμή και αιτία της εκ νέου αμφισβήτησης, θα σταθεί μια αποστολή στο Λάγος της Νιγηρίας, καθώς για άλλη μια φορά μια σύγκρουση με τους «κακούς», θα επιφέρει παράπλευρες απώλειες άμαχου πληθυσμού. Έτσι, οι «ανεξέλεγκτες» δυνάμεις των, κατά τ’ άλλα, «καλών» υπερηρώων θα βρεθούν στο «κατηγορητήριο» ξανά από την κοινή γνώμη, με το φόβο να έχει γιγαντωθεί στις τάξεις της. Το κλίμα αυτό θα ενταθεί περεταίρω μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βιέννη με θύμα το Βασιλιά της Wakanda, ενώ η πίεση από τους «ανωτέρους» στις ΗΠΑ θέλει τους «Εκδικητές» να τα παρατήσουν.

fwto1

Όταν δε μια φωτογραφία, που αποτελεί ένδειξη ως… απόδειξη ότι ο Winter Soldier (ήτοι ο… με πλύση εγκεφάλου James Burns ή αλλιώς Bucky και κολλητός του Captain America/Steve Rogers) φέρεται να κρύβεται πίσω από αυτό το χτύπημα, ο διχασμός είναι αναπόφευκτος.

Iron man και Captain America θα χωριστούν σε… στρατόπεδα, την ώρα που ένας τύπος, ονόματι «Zemo» έχει το δικό του ρόλο,αν και χωρίς υπερδυνάμεις.

 

Τα «στρατόπεδα»

Ο Captain America, που πιστεύει στην αθωότητα του Bucky, αλλά και στην αξία της ύπαρξης των «Εκδικητών», θα πάρει με το μέρος του τον πιστό του φίλο Falcon, την πιτσιρίκα, αλλά και φονική Scarlet Witch, τον τοξοβόλο Hawkeye, ενώ ο «αντιστάρ» Antman κλείνει το team των συγκεκριμένων σούπερ ηρώων. Η κοινή θνητή, πράκτορας Sharon Carter δε από τη μεριά της, εμμέσως, συνεπικουρεί τη δραστηριότητα του Steve, για… συναισθηματικούς λόγους κυρίως (δεν είναι καθόλου τυχαία η ξανθούλα στη ζωή του Captain).


spideycivilwar
Από τη μεριά του, ο εγωιστής και συνάμα ενοχικός Iron Man θα επιστρατεύσει τους War Machine και Vision, την πιστή του ακόλουθο (;) Black Widow/πράκτορα Romanoff και φυσικά την… τρίτη «version» του Spiderman. Στο fwto3κυνήγι του Winter Soldier, επίσης, από νωρίς θα συνδράμει ο -κορυφαίος χαρακτήρας- Black Panther, ο οποίος, έχοντας τα δικά του κίνητρα, θα ενσωματωθεί στην ομάδα του Stark.

Η μάχη μεταξύ των δύο ομάδων θα είναι αδυσώπητη, με τον Antman και τις αυξομειώσεις στο μέγεθός του, καθώς και τον Spiderman κυρίως να χαλαρώνουν το βαρύ κλίμα της ανέλπιστης αντιπαλότητας, μέσα από την ανεμελιά και το χιούμορ τους. fwto2Στα… πιο σοβαρά τώρα, ο υπολοχαγός Rhodes μέσα από την στολή του War Machine μοιάζει το πρώτο θύμα της εμφύλιας σύγκρουσης και ο Tony Stark θα θολώσει. Είναι όμως αυτή η εξέλιξη, η πραγματική αιτία του ανελέητου θυμού του για το πρόσωπο του Captain America και δη για τον προστατευόμενο αδελφικό φίλο του τελευταίου;

 

Baron_Zemo

 

Θέλουμε να πούμε και άλλα αλλά τα spoilers, αν συνεχίσουμε, μοιάζουν αναπόφευκτα. Ως υπενθύμιση, σας λέμε ξανά να δώσετε πολλή βάση στο όνομα και χαρακτήρα «Zemo».

 

 

 

 

Νίκος Πολιουδάκης

Όσο για το "ποιος είμαι"... Τσέκαρε στην "επαναστατική" μας ομάδα (SREVOLUTION TEAM) και θα δεις... Γιατί δεν είμαι μόνος μου...