ένα νέο ρομπότ για ηλικιωμένους, παιδιά και για όποιον άλλον θέλει να διαθέτει μία λιγότερο χαριτωμένη έκδοση του BB-8 του πραγματικού κόσμου. Ο πρόεδρος της ASUS Τζόνι Σιχ παρουσίασε το Zenbo ένα οικιακό ρομπότ στην εκδήλωση Computex στη Ταϊπέι του Ταϊβάν, περιγράφοντας το ρομπότ σαν έναν διαχειριστή σπιτιού, φύλακα ασφαλείας, βοηθό μάγειρα αλλά και ως οικογενειακό φωτογράφο.

“Ο” Zenbo μοιάζει σαν ένα iMac G4 να καβαλάει ένα Sony Rolly, αλλά φαίνεται να λειτουργεί όπως το Echo του Amazon, παρέχοντας προτάσεις συνταγών και παρόμοιες υπηρεσίες στις ανταποκρίσεις των φωνητικών ερωτημάτων.

zenboΟι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Zenbo για να αγοράσουν αγαθά σε απευθείας σύνδεση, να κάνουν είσοδο σε λογαριασμούς συμπληρώνοντας κωδικούς με τη φωνή τους και να τραβούν φωτόγραφιες όπως ένα αυτόνομο σέλφι-στικ.

fallΗ ASUS έδωσε έμφαση επίσης στη χρησιμότητα του ρομπότ απο τους ηλικιωμένους χρήστες. Βέβαια σε αυτό το “περίεργο” βίντεο που προβάλει τα χαρακτηριστικά και τις χρησιμότητες του Zenbo μας δείχνει έναν παππού που πέφτει μόνος στο σπίτι. Αντί να τον βοηθήσει να σηκωθεί, το robot τράβηξε φωτογραφία σαν ένας παπαράτσι και κάλεσε εναν συγγενή του ώστε να έρθει εκείνος να τον βοηθήσει, απο την άλλη αν το σκεφτούμε καλύτερα είναι η πιο λογική κινησή που θα μπορούσε να κάνει εφόσον το ρομπότ δεν μπορεί να δράσει με άλλον τρόπο σε ένα τέτοιο περιστατικό.

zenbo-1-980x420Το Zenbo μπορεί να τραγουδά, να χορεύει και να διηγείται ιστορίες, ακόμη υπόσχεται να λειτουργεί και ως δάσκαλος για τα παιδιά. Η συσκευή έχεις ύψος περίπου μέχρι το γόνατο ενός μέσου ενήλικα, είναι εξοπλισμένο με ρομποτική φωνή και θα κοστίζει 599$.

 

 

Τέλος, στην ανακοινωσή του ο πρόεδρος Τζόνι Σιχ κάλεσε όλους τους προγραμματιστές να δουλέψουν με την ASUS πάνω στη πλατφόρμα του Zenbo.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε το Zenbo το καλύτερο και το πιο πρακτικό ρομπότ για κάθε σπίτι. Μαζί μπορούμε να δουλέψουμε πάνω στο επόμενο κεφάλαιο της προληπτικής των υπολογιστών. – είπε ο Σιχ